Hendrik Tuerlinckx: “De intensiteit op training is opnieuw top, dus ik denk dat we klaar zijn om Roeselare een warm onthaal te geven.”  ©  Vel

Volleybal Lotto Volley League Haasrode Leuven - Roeselare

Batterijen van Hendrik Tuerlinckx zijn opgeladen voor topper met Haasrode Leuven tegen ex-club: “Als we goed draaien, dan kunnen we iedere ploeg aan”

Haasrode -

Haasrode Leuven mag 2023 zaterdag aanvatten met een knaller van formaat, want de komst van het ongenaakbare Roeselare zal meteen voor hoogspanning zorgen. Alhoewel puntenwinst tegen de fiere leider quasi ondenkbaar is, lijken de Leuvenaars wel te geloven in een stunt.

Kenny Hennens

Voor de Leuvenaars kwam de korte pauze tussen kerst en nieuw van pas om te reflecteren over de heenronde in de competitie. Dat gaat soms iets gemakkelijker als je even niet met volleybal moet bezig zijn en de focus op de familie ligt.

“Ik voel me vooral mentaal een stuk beter dan de twee weken voor Kerstmis”, vertelt een ontspannen Hendrik Tuerlinckx. “Het is altijd fijn om gezellig samen te zijn met de familie en te genieten van de kerstsfeer, al heb ik het rustig gehouden en ben ik ook bezig gebleven in de fitness. Tegelijkertijd was het enorm belangrijk dat we het eindejaar konden ingaan met drie punten na de 3-1-zege tegen Borgworm. Gelukkig hebben we daar tijdens de laatste drie sets nog eens laten zien wat we in onze mars hebben. Dat was nodig na de barslechte wedstrijd tegen Menen. Je ziet dat eens op tafel kloppen helpt.” (lacht)

De Leuvense aanvoerder weet als geen ander hoe hij zijn troepen scherp moet houden. “Ik heb gewoon eerlijk gezegd waar het op staat. Ook het feit dat we wel wat extra wedstrijdritme konden gebruiken. Net daarom hebben we deze week nog een oefenwedstrijd tegen Guibertin gespeeld. De intensiteit op training is ook opnieuw top, dus ik denk dat we klaar zijn om Roeselare een warm onthaal te geven”, aldus nog Tuerlinckx.

Vrienden voor het leven

En spelen tegen Roeselare, dat zal voor ‘straffe Hendrik’ altijd speciaal blijven. Na dertien seizoenen in West-Vlaanderen heeft hij er vrienden voor het leven aan overgehouden. “Ik heb nog dagelijks contact met gasten zoals een Verhanneman, Coolman en D’Hulst. Of we met elkaar al over de wedstrijd hebben gestuurd? Nee, maar dat komt nog wel. Het zal er vooral op aankomen om op voorhand al niet te denken dat we tegen Roeselare niets kunnen doen, want dat zal het ook effectief niets worden. We moeten er vol voor gaan.”

De hoofdaanvaller trekt zich op aan het feit dat VHL dit seizoen in eigen zaal ook al Maaseik over de knie wist te leggen, al is Roeselare dit seizoen toch nog van een ander kaliber. “Ze zijn nog constanter geworden in vergelijking met de voorbije seizoenen. Maar als wij goed draaien, dan kunnen we iedere ploeg aan. En wij kunnen zonder druk spelen, terwijl zij het aan hun stand verplicht zijn om de drie punten te pakken. We mogen trouwens niet vergeten dat dit onze voorlaatste thuiswedstrijd van de terugronde wordt in Haasrode. Laat ons in elk geval hopen dat dit zo blijft, want dat zou betekenen dat we ons kwalificeren voor de Champion Play-offs en uitwijken naar de Sportoase”, besluit Tuerlinckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer