Op het kanaal in Hasselt blokken studenten op een boot van rederij Limburgia

Op het kanaal in Hasselt zijn studenten aan het blokken op een boot van rederij Limburgia. De studenten van het hoger onderwijs zitten volop in de examenperiode. In Hasselt kan er in verschillende pop-up blokbars gestudeerd worden, zoals deze boot dus. Maar ook in de showroom van IKEA, de schaatshal en de bovenste verdieping van het Radisson Blu Hotel kunnen Hasseltse studenten zich voorbereiden op de examens. Al die locaties zijn volzet.

Het is eens wat anders dan studeren op een kot of in een bibliotheek. Een kleine 50 studenten hebben een plaatsje gereserveerd op een wel heel bijzondere studieplek: een boot van rederij Limburgia op het kanaal in Hasselt.

Het is een van de vier bijzondere pop-up blokbars in Hasselt. Naast de boot van Limburgia kunnen studenten later deze maand ook studeren op de bovenste verdieping van het Radisson Blu Hotel, in de showroom van de IKEA en in de schaatshal. Maar studenten die daar nog willen studeren, zijn eraan voor de moeite. Alle plaatsen zijn al bezet. Op deze website vind je ook de gebruikelijke locaties, zoals de bibliotheek en De Serre, waar je gedurende de hele examenperiode kan blokken.

Sociale controle

"Het motiveert wel om ook anderen bezig te zien", vindt Arthur Hannon (22 jaar), student Vastgoed. "Je kan pauze nemen met je vrienden. Ik heb al gestudeerd in de bib van Hasselt en het jeugdhuis in Genk, maar dit is toch wel heel bijzonder."

Arthur Hannon

"Ik kom voor het mooie uitzicht en de gezelligheid. En om me niet alleen te voelen tijdens de blokperiode", zegt Sanne Schraepen (21 jaar), student Textieltechnologie. "Er hangt leuke kerstversiering in de boot, er is een leuke bar en heel mooi uitzicht recht op het water." Samen met vrienden studeren is een gewoonte die ze al enkele jaren heeft. "Je motiveert elkaar om langer door te studeren en neemt samen pauze. Thuis zet je makkelijker een serie op of zet je de TV aan."

Zo stil is het nog nooit geweest aan boord

Michel Philtjens, reder van Limburgia

Voor de reder, Michel Philtjens, is het toch even wennen aan het blokkende publiek. "Zo stil is het nog nooit geweest aan boord", zegt hij. "Het is muisstil, ze zijn heel goed aan het studeren. Normaal gezien is het eerder rumoerig aan boord. We doen voornamelijk bedrijfsfeesten, familiefeesten, teambuilding en productpresentaties. Dan kan het wel eens vrij druk worden aan boord. Recent hebben we nog een bedrijfsfeest gehad met een casino aan boord en toen waren ze net wel heel uitgelaten. Maar dat maakt het natuurlijk heel plezant."

Meest gelezen