Meer terrorisme door vluchtelingen: waar is de angst het grootst in Europa?

© Belga Image

Een meerderheid van de Europeanen vreest dat de toevloed van migranten en vluchtelingen de terreurdreiging verhoogt, blijkt uit een onderzoek van het gerenommeerde Pew Research Center.

Niet alleen op de Promenade des Anglais in Nice, maar ook voor het eerst in Duitsland: West-Europa is vorige maand meermaals opgeschrikt door terreuraanslagen. De aanvallen op een trein in Würzburg en voor een wijnbar in Ansbach, allebei in de deelstaat Beieren, waren het werk van asielzoekers en zijn opgeëist door terreurgroepering Islamitische Staat (IS).

Kort voor de aanslag in Nice, publiceerde het gerenommeerde Pew Research Center een rapport, waaruit blijkt dat een meerderheid van de Europeanen vreest dat de toevloed van vluchtelingen het risico op terrorisme verhoogt. In acht van de tien onderzochte landen, gaf meer dan de helft van de bevraagden aan daarmee akkoord te zijn. De bezorgdheid bleek het grootst in Hongarije, waar 76 procent van de respondenten een grotere terreurdreiging als gevolg van immigratie vreest, zo lijstte het statistiekbureau Statista op. In Duitsland en Frankrijk, die dus in juli getroffen werden, gaat het om respectievelijk 61 en 46 procent. België werd niet bevraagd.

Infographic: Survey: Europeans Fear Refugees Will Heighten Terror Threat | Statista
You will find more statistics at Statista

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content