Wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels?
Volledig scherm
PREMIUM
Wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels? © BELGA

ANALYSE. Is Thierry Henry de ideale bondscoach voor de Rode Duivels? “Voor mij zijn jonge talenten altijd de prioriteit”

Rode DuivelsRomelu Lukaku zegt: “Thierry Henry mag onze volgende bondscoach worden.” Toby Alderweireld noemt hem de “ultieme oplossing”. Hoe serieus moeten we Thierry Henry (45) nemen als kandidaat-bondscoach? We wegen de Fransman en zijn voetbalvisie af op de acht belangrijkste punten uit de vacature van de bond. Op het eerste zicht vinkt hij alle vakjes af. Maar een béétje headhunter zal ook die paar gebreken opvallen.

82 reacties

  • peter De ridder

    1 jaar geleden
    Fijn onze mening te vragen, maar dat zal uiteindelijk niets ter zaken doen. Ik zie maar 1 echt bekwame trainer en dat is nog steeds van GAAL. Preudhomme zou ook kunnen, heeft de kennis, maar die is te opvliegend voor een bondscoach. Een bondscoach moet ten allen tijde de rustig blijven en een goed voorbeeld geven aan de spelers. En op dat vlak is preudhomme geen goed voorbeeld naar de spelersgroep toe. Van Gaal kan het beste halen uit een ploeg, maar moet het zelf ook willen en betaalbaar zijn.
  • Lydie Poket

    1 jaar geleden
    Geef hem een kans…we zien wel…
  • Jonathan Monsaert

    1 jaar geleden
    Er is maar één trainer die van dit mak ploegje een winnend en gemotiveerd geheel kan maken en dat is Michel Preud'homme. Ze moesten hem al vele jaren geleden aangesteld hebben, dan hadden we misschien eens iets gewonnen. Bij meneer Henry zal het weer een vriendenclubje worden met het gekende resultaat. Heel bedroevend om te zien wat er sinds 2012 bereikt is met een elftal met zo een potentieel aan spelers.
  • Karl Huysmans

    1 jaar geleden
    Ik zou Pol de tremmerie kiezen. Hij heeft ervaring om met klungels te werken van bij fc de kampioenen.
  • Davy Meganck

    1 jaar geleden
    Zolang witsel in de basis blijft staan kijk ik niet meer zal niet veel missen.