©  EPA-EFE

Komt de Super League er dan toch? Barcelona-baas gelooft dat vernieuwde versie in 2025 kan opstarten… zonder Engelse clubs

Barcelona-voorzitter Joan Laporta is ervan overtuigd dat een vernieuwde versie van de Super League in 2025 kan opstarten zonder Engelse clubs. Barça blijft samen met Real Madrid en Juventus trouw aan het project in de nasleep van de mislukte opstart in april 2021, toen de andere negen oprichtende clubs zich al snel terugtrokken.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

In oktober raakten de plannen bekend om de competitie nieuw leven in te blazen. Bernd Reichart, de CEO van A22 Sports Management, beloofde een “open format”. De UEFA noemde de voorstanders van de Super League “gulzig” na een ontmoeting met Reichart in de daaropvolgende maand. 

Athanasios Rantos, advocaat-generaal van het Hof van Justitie van de Europese Unie, deelde een kaakslag uit aan het competitieformat door te stellen dat de UEFA en de FIFA de deelnemende clubs rechtmatig zouden bestraffen.

Laporta blijft echter optimistisch over het Super League-project. De overgebleven teams hopen dat het Hof van Justitie zal oordelen dat eventuele sancties van de UEFA onverenigbaar zijn met het mededingingsrecht van de EU. “In maart of april krijgen we de uitspraak te horen. Ik denk dat de clubs er baat bij zullen hebben”, aldus Laporta aan radiozender Cadena SER donderdag.

“We willen dat het bestuur bij de ploegen ligt. Ik hoop dat de UEFA alsnog een stoel inpalmt aan de bestuurstafel”, klonk het verder.

Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea en Liverpool trokken destijds allemaal hun staart in door de felle reactie van publiek en media op de plannen.

©  AFP

“De Super League zal een competitie zijn die kan wedijveren met de Premier League”, vervolgde Laporta. “Ik vermoed dat de Engelse teams in eerste instantie niet zullen deelnemen, maar dat we later zullen samensmelten.”

Laporta heeft een andere visie dan La Liga-voorzitter Javier Tebas, die volgens hem niet genoeg initiatieven onderneemt om Spaanse clubs te laten concurreren met hun Engelse tegenhangers. “Hij zou zich meer moeten bezighouden met abonnees op televisie en de inkomstenverhoging van het Spaanse voetbal.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer