Axel reageert verontwaardigd op het nieuws. © VTM

Axel vindt in ‘Erfgenaam gezocht’ een levende erfgenaam met erfenis van 1 miljoen euro, maar krijgt zelf niks

Een erfenis van meer dan een miljoen euro. Axel Daeseleire is dan ook in zijn nopjes als men na lang zoeken één enkele erfgenaam kan terugvinden. Maar dan volgt er een koude douche.

Tom Vets

Vanavond in Erfgenaam Gezocht komt de zaak van Jef Rijmen opnieuw onder de aandacht. Jef was een mijnwerker uit Limburg die in 1997 overleed in Heusden-Zolder. Tijdens een buurtonderzoek kwam Axel te weten dat de familie Rijmen een zeer spaarzaam leven leidde op de familieboerderij en via de heemkundige kring van Beringen-Paal kreeg hij ook extra info. Uit onderzoek van alle familiale vertakkingen komt er slechts nog één levende erfgenaam ter sprake: Alex Vandingelen, de zoon van een groottante van Jef. De erfenis van Jef Rijmen bedraagt maar liefst 1.020.972 euro, maar dan neemt het verhaal een wrange wending.

Volgens de wet behoort een afstammeling van een groottante niet tot de erfgenamen. Een bijzonder pijnlijke zaak die Axel niet onberoerd laat. “Dit vind ik erg. Dat geld zou dan naar een goed doel moeten gaan! Maar dat de staat nu die erfenis gaat innen … Ik vind dit een legale vorm van diefstal”, klinkt het verontwaardigd.

Erfgenaam Gezocht, VTM, donderdag om 20.35u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER