©  EPA-EFE

Vaccinatieregels kosten Novak Djokovic twee toptoernooien, maar tennisser maalt er niet om: “Jullie kennen mijn positie”

Novak Djokovic heeft uiterst moeizaam de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi in Adelaide. De 35-jarige Serviër kwam tegen de Fransman Quetin Halys 5-2 achter in de eerste set en moest tot het uiterste gaan om de partij in twee tiebreaks te winnen: 7-6 (3) 7-6 (5). Het betekende voor Djokovic zijn 31e zege op rij op Australische bodem.

Vincent Van Genechten

De Servische 21-voudig grandslamkampioen bereidt zich in Adelaide voor op de Australian Open, het toernooi dat hij al negen keer won. Vorig jaar mocht de voormalig nummer 1 van de wereld niet meedoen aan het grand slam in Melbourne omdat hij niet was gevaccineerd tegen het coronavirus.

“Mijn tegenstander speelde goed, als een speler uit de top 10 van de wereld”, complimenteerde Djokovic de 26-jarige Halys, die de nummer 64 van de wereld is. Djokovic treft in de kwartfinales de Canadees Denis Shapovalov.

Vaccinatieregels

Djokovic heeft zich neergelegd bij het feit dat hij waarschijnlijk de masterstoernooien van Indian Wells en Miami opnieuw aan zich voorbij moet laten gaan. Autoriteiten meldden woensdag dat buitenlandse reizigers die de Verenigde Staten in willen tot 10 april volledig gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus.

“Als het officieel is, dan is dat zo. Ik bedoel, wat kan ik doen? Niets. Jullie kennen mijn positie en het is wat het is”, zei de 35-jarige Djokovic na het bereiken van de kwartfinales op het ATP-toernooi van Adelaide. “Ik hoop dat ik mee kan doen, maar als ik niet kan afreizen, houdt het op.”

Indian Wells staat van 6 tot en met 19 maart op de kalender, het masterstoernooi van Miami is van 20 maart tot en met 2 april.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer