Tweede verdachte van verdrinkingsdood Gentse Feesten is vrij onder voorwaarden

De Nederlander van 23 jaar die betrokken was bij de verdrinkingsdood van een man tijdens de Gentse Feesten vorig jaar, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De verdachte werd overgeleverd aan ons land en werd aangehouden voor schuldig verzuim en voor slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg. 

De 23-jarige Nederlandse verdachte die betrokken was bij de verdrinkingsdood van een 53-jarige man tijdens de Gentse Feesten vorig jaar en overgeleverd werd aan ons land, is door een onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Op 17 juli werd aan de Lousbergskaai het lichaam van een man gevonden in het water. Hij bleek in het water te zijn gegooid toen hij terug kwam van de Gentse Feesten. De man kon niet zwemmen en verdronk. 

Tweede verdachte

De verdachte werd eind vorig jaar vanuit Nederland overgeleverd aan België. Hij werd op 4 november aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent voor slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg en voor schuldig verzuim. 

Eerder werd ook een andere verdachte vrijgelaten onder voorwaarden. Na afloop van het onderzoek zal de raadkamer moeten beslissen of en voor welke tenlasteleggingen de twee verdachten verwezen worden.

Meest gelezen