Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze assisenverslaggever is snoeihard voor terreurproces: "Europese rechters hebben daders en beschuldigden steeds méér rechten toegekend en laten slachtoffers én samenleving in de kou staan”

Oud jaar, nieuw jaar, het proces over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek sukkelt verder. Elke dag is het spannend, daar in Evere. Zijn “ze” er? Of zijn ze er niet? En als ze er zijn, wat zullen zij of hun advocaten vandaag weer uit hun mouw halen om de boel te vertragen? “Valt er een arrest voor 2028?”, vraagt onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven zich af.

86 reacties

  • Bruno Verhofstede

    1 jaar geleden
    Abdeslam zegt vandaag dat hij in de cel blijft tot aan de uitspraak ... Ik denk dat hij na de uitspraak ook voorgoed in de cel gaat blijven. Dus zoveel maakt het allemaal niet uit. Het is een aandachtszoeker zonder enig schuldbesef of schaamte. Opsluiten en de sleutel weggooien. Dat is wat hier gaat gebeuren.
  • Peter Bloemen

    1 jaar geleden
    Het zijn niet rechters die meer rechten toelaten. Er is nog steeds scheiding der machten, wetgevende, gerechtelijke en uitvoerende macht. Politiek is wetgevende macht, die maken de wetten waar dan de rechters gebruik van kunnen maken.
  • birgit van de velde

    1 jaar geleden
    Waarom nog een proces? Waarom nog geld spenderen aan die oelewappers en hun advocaten.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Die terrorist heeft veel noten op zijn zang.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Gezien de faam van de belgische justitie moeten we niet te veel verwachten.