Russische militaire bloggers zijn woedend over staakt-het-vuren: “Nutteloze zet die niet zal slagen”

Het tijdelijke staakt-het-vuren, verworpen door Oekraïne, ging om 10 uur Belgische tijd van kracht. De Russische troepen zouden eenzijdig de wapens laten zwijgen in Oekraïne. Althans dat was het opzet, maar langs beide kanten van het front in Bachmoet wordt nog geschoten, zo stellen journalisten ter plaatse vast. Het bevel van Vladimir Poetin om over te gaan tot een staakt-het-vuren vandaag en morgen heeft geleid tot scepsis en wantrouwen bij de Oekraïners - en tot grote woede bij prominente Russische commentatoren.

26 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Dat orthodoxe kerst staakt-het vuren was vooral bedoeld voor eigen volk om te zeggen : 'kijk eens wat een vredelievende kerel ik ben.' In Bachmoet zit Wagner met een te kort aan wapens. Het westen heeft in elk geval een mooi nieuwejaarsgeschenk voor de Russen in petto : Frankrijk stuurt lichte tanks, en kort na die aankondiging zijn ook Duitsland en de VS gevolgd. Die tanks zijn onderweg. Goed zo, want het is beginnen te vriezen daar. En de Iraanse missiles zien af van die vries.
  • Pascha Van Rossem

    1 jaar geleden
    Als de Russen even de wapens willen neerleggen ... geen probleem mee.
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Oekraïne heeft groot gelijk dat ze niet in de val trappen en door blijven duwen. Die russische narcist had met kerstmis en nieuwjaar ook geen medelijden met de Oekraïners. Das net ne rotverwende kleuter: jij mag niks en ik mag alles. Jij moet alles en ik moet niks.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Poetin krijgt zijn kerstgeschenk van 25.12 terug op zijn bord ,de moordenaar
  • Erwin Puystiens

    1 jaar geleden
    Mijn buurman moet ook niet een stuk van mijn grondgebied nemen zodus moet potientje Oekraïne terug geven wat van Oekraïne 🇺🇦 was. 😉