©  REUTERS

“Dit weekend worden 152 Ryanair-vluchten van en naar Charleroi geannuleerd”

Zaterdag en zondag zullen 152 vluchten van Ryanair worden geannuleerd op de luchthaven van Charleroi: 76 vertrekkende en 76 aankomende vluchten. Dat zegt de CEO van luchthavenuitbater BSCA. Volgens de christelijke vakbond CNE, die opgeroepen had tot staking, zullen alle vijftien toestellen van Ryanair aan de grond blijven.

jvh
Bron: BELGA

‘“Ryanair probeert stakingen te minimaliseren, maar alle vijftien toestellen van de maatschappij zullen dit weekend aan de grond blijven”, verklaarde CNE-afgevaardigde Didier Lebbe. De vakbond organiseert zaterdagochtend ook een personeelsvergadering op de luchthaven van Charleroi, en om 12 uur een persmoment.

LEES OOK. Ryanair-staking dwarsboomt vakantieplannen van bijna 20.000 reizigers: dit zijn hun rechten

Op de website van de luchthaven staan nog geen details over welke vluchten al dan niet geannuleerd worden. BSCA roept de reizigers op hun mail te checken. “Niet alle vluchten zullen worden geannuleerd, het is dus belangrijk om u te informeren over het statuut van uw vlucht vooraleer naar de luchthaven te komen”, staat op de website van de luchthavenuitbater. De actie blijft beperkt tot Charleroi, in Zaventem zouden wel alle Ryanair-vluchten kunnen plaatsvinden.

Het gaat al om het tweede stakingsweekend op rij: vorige week werden al tientallen vluchten van en naar Charleroi geschrapt. De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen het werk neer omdat de directie van de lagekostenmaatschappij nog altijd weigert om het wettelijke minimumloon in België te betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER