©  mpics

Spelers van ASV Geel moeten vanaf januari 25% inleveren: “Ik denk dat binnenkort elke club dit gaat moeten doen”

De spelers van ASV Geel kregen dinsdagavond niet zo’n prettig nieuws te horen. Om de stijgende energieprijzen tegen te gaan, besliste de club dat spelers en staf 25% van hun loon moeten inleveren vanaf januari.

dsvn, dero

“Met deze beslissing proberen we het scenario van enkele jaren geleden af te wenden”, verduidelijkt de Limburgse voorzitter Benny Hoebregs.

De beslissing zorgde voor de nodige onenigheid binnen de club. “We wisten dat er wel reactie ging komen op onze beslissing. Maar over het algemeen snappen onze spelers deze beslissing. We hadden voor het seizoen ons budget opgemaakt, met energieprijzen als onbekende. Die prijzen zijn ondertussen ook vier, vijfmaal omhoog gegaan. We moesten dus wel ingrijpen. Heel eerlijk? Ik denk dat binnenkort elke club dit gaat moeten doen, willen ze gezond blijven.”

Zoon Jean-Michel en vader Benny Hoebregs, speler en voorzitter van ASV Geel. ©  Raymond Lemmens

Sportief gaat het ASV Geel nochtans voor de wind. De promovendus staat op een mooie vierde plek in 3de afdeling VV B. “Nogmaals: wij doen dit niet graag. Maar als we deze situatie hadden laten aanslepen, zouden we over een paar maanden misschien 35% of 50% moeten terugvorderen om financieel gezond te blijven. We wilden koste wat het kost het scenario van enkele jaren geleden vermijden. Hoe dan ook blijven we gezond ambitieus en willen we een vervolg breien aan de mooie eerste seizoenshelft”, besluit de Truiense voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer