Nu nog bouwput, maar op eind 2023 nieuwe bakkerij.© evdw

Patisserie Manus opent Stabroeks filiaal op het einde van het jaar

Stabroek -

In het centrum van Stabroek gaapt een diepe bouwput op de hoek van de Dorpsstraat en Brouwersstraat. Hier opent in de loop van december patisserie Manus zijn derde winkel.

Op de plek waar bakker Janssens vijf generaties lang brood en banket bakte, opent Manus er zijn derde zaak. Herman Janssens is de succesvolle bakker en patissier die in Brasschaat startte met bakkerij Manus en nadien ook een filiaal in Kapellen opende. Velen waarderen hem voor onder meer zijn lekkere patisserie die eruitziet als kleine kunstwerkjes. 

Dochter Emelie Janssens wordt het nieuwe gezicht van Manus Stabroek. “De oorspronkelijke plannen zijn wat bijgestuurd, omdat we een stukje grond konden bijkopen. De hele administratie daarrond in orde brengen vroeg wat extra tijd en dus kunnen we nu pas op het einde van dit jaar openen.”

Enkele jaren geleden kocht bakker Herman Janssens de oude bakkerij van Jef Janssens. Herman Janssens groeide op in “De Groene Swaen”, een van de oudste woningen van Stabroek die dateert uit 1654. Die historische woning ligt op amper honderd meter van de nieuwe bakkerij in aanbouw.

“Net zoals in Brasschaat en Kapellen komt ook hier een moderne bakkerij. Het moet wel een beleveniswinkel zijn, waar de klanten ons in het atelier aan het werk kunnen zien. Dagelijks zullen er op verschillende momenten onder meer verse koffiekoeken en pistolets uit de oven komen. Net als Kapellen kunnen klanten hier iets lekkers eten. We gaan wel niet voor de uitgebreide lunchkaart zoals in Kapellen, eerder om ruim aanbod van diverse broodjes”, zegt Emelie Janssens.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER