Brusselse politie vindt zo’n acht kilogram drugs bij dealer

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van drugsdealen. In zijn woning trof de politie zo’n acht kilogram cannabis en cannabishars aan. Dat meldt het Brusselse parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Bron: BELGA

De jongeman was afgelopen zomer al op heterdaad betrapt maar werd toen vrijgelaten. Hij kwam opnieuw in het vizier van de politie toen die vaststelde dat hij, net als tijdens de zomer, drugs aan de man bracht via sociale media, aldus het parket.

“De sectie Drugs van de Brusselse politie hield de woning van de jongeman in de gaten en zag hoe hij donderdag naar buiten kwam en drugs verkocht aan één van zijn contactpersonen,” zegt het parket. “Die laatste werd opgepakt en gaf toe dat hij net drugs had gekocht. Niet veel later werd de verkoper ook opgepakt en gingen de inspecteurs over tot een huiszoeking. Daarbij werd er in totaal zo’n zes kilogram cannabishars teruggevonden en twee kilogram cannabis. Daarnaast werd er ook 2.200 euro cash geld in beslag genomen.”

Na verhoor werd de verdachte ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste voor bezit en verkoop van verdovende middelen, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen