Ontzetting op de gezichten van de spelers van de Buffalo Bills.
Volledig scherm
Ontzetting op de gezichten van de spelers van de Buffalo Bills. © AP

American-footballspeler Damar Hamlin kan weer praten en zelfstandig ademen na hartstilstand

American-footballer Damar Hamlin kan weer praten en zelfstandig ademen. De gezondheidssituatie van de speler van de Buffalo Bills verbetert daarmee snel, meldt zijn team op basis van informatie van artsen van het University of Cincinnati Medical Centre.

  1. Gedaan met jonge (top)sporters die door blessures nooit hun piek bereiken, dankzij Tongerse kinesitherapeuten? “Hoe jonger een atleet op onze manier wordt (bij)gestuurd, hoe beter”
    PREMIUM
    Tongeren

    Gedaan met jonge (top)sporters die door blessures nooit hun piek bereiken, dankzij Tongerse kinesithe­ra­peu­ten? “Hoe jonger een atleet op onze manier wordt (bij)gestuurd, hoe beter”

    In de contactsporten zijn spierblessures schering en inslag. Wie op een veld goed kijkt, ziet overal steunverbanden, kinesiotape en medische hulpmiddeltjes. Niet zelden wordt de carrière van een jong talent gefnuikt door een zware blessure. En daar willen Bart Kreemers en Joris Tack van kinesitherapiepraktijk PRO-action in Tongeren iets aan doen. Zij voerden een opvallende screening uit bij handbalspelers tussen 14 en 16 die is gestoeld op drie pijlers en resulteerde in een individueel programma dat net die carrièreverwoestende blessures moet voorkomen. Zo gingen ze te werk.