©  ABACA

Zelenski brengt Oekraïners kerstboodschap: “Zorg voor uzelf, voor uw familie en voor Oekraïne”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft vrijdagavond in een videoboodschap zijn volk toegesproken ter gelegenheid van orthodox Kerstmis. “Dit is een feestdag van harmonie en familiale eenheid is. En samen zijn we een grote Oekraïense familie”, sprak hij.

gli
Bron: BELGA

Ruim 300 dagen na de Russische invasie is de Oekraïense familie als nooit tevoren verenigd “in haar moed, standvastigheid, wederzijds respect en wederzijdse hulp”, zei de president in een feestelijk aangeklede zaal.

“We beschermen ons land, onze cultuur, onze tradities, ons geloof”, zei Zelenski. “Ik wens u allen vrolijk Kerstmis! (...) Zorg voor uzelf, uw familie, zorg voor Oekraïne.” 

Verscheidene Orthodoxe Kerken, waaronder de Oekraïens-Orthodoxe Kerk en Russisch-Orthodoxe Kerk, vieren Kertsmis traditioneel op 7 januari. 

In de videoboodschap onderstreepte Zelenski ook hoe dankbaar hij is nu Washington, Berlijn en Parijs beloofd hebben om pantservoertuigen te leveren. “Voortaan heeft Oekraïne meer luchtafweer, meer pantservoertuigen - voor het eerst van westerse makelij -, meer geschut en projectielen.” 

“Duitsland heeft een belangrijke stap vooruit gezet in het versterken van de veiligheid, niet alleen van Oekraïne maar van heel Europa”, aldus de president.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer