Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren

Nona Heremans
7 min read

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen vijf exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

1. Aziatische vistartaar

Benodigdheden

  • 1 lente-ui
  • 6 sprietjes bieslook
  • 250 g rauwe vis van
  • superieure kwaliteit
  • 2 el doenjang of lichte miso
  • 1 el citroensap
  • 1 kl graansiroop
  • 1 kl Koreaanse chilivlokken
  • 1 el sesamzaad
  • chilidraadjes
  • 1 citroen in partjes

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui en bieslook heel fijn. Snij de vis in kleine blokjes.
  • Meng de doenjang of miso met 1 eetlepel water, het citroensap, de graansiroop en de Koreaanse chili tot een lopende saus.
  • Meng de saus met de vis, de lente-ui en de bieslook. Rooster het sesamzaad.
  • Doe de vis op bordjes en garneer met het sesamzaad en de chilidraadjes.
  • Geef er een partje citroen bij.

2. Funky knollen

Benodigdheden

  • 4 ratte-aardappels
  • 1 paarse zoete aardappel
  • 1 oranje zoete aardappel
  • 2 truffelaardappels
  • 1 meiknol
  • 1 boterraap
  • ¼ daikon
  • 1 bos radijzen
  • ½ blok tempé of
  • 100 g gerookt spek
  • 1 kl pimenton de la Vera
  • 1 kolf gekookte mais
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de knollen en snij ze in hapklare stukken, maar laat de radijzen heel.
  • Leg alles in een licht ingevet bakblik en rooster in 25 minuten beetgaar.
  • Snij het spek of de tempé in blokjes en bak krokant. Bestrooi flink met zout en peper. Of bak de tempé en bestrooi na het bakken ruim met zout, peper en wat extra pimenton de la Vera.
  • Snij de maiskolf in vieren. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Bestrooi met het spek of de tempé, leg er de mais op en serveer.

3. Mango-tapiocapudding

Benodigdheden

  • 1 pandanblad
  • 1 l kokosroom
  • 150 g tapiocaparels
  • 1 mango
  • 75 g suiker
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

  • Doe het pandanblad en de kokosroom in een sauspan en breng aan de kook. Strooi er de tapioca in en laat het op een zacht vuur garen.
  • Pureer de mango.
  • Haal het pandanblad uit de pudding zodra de tapioca zacht is. Meng de pudding met de mango en doe in kommetjes.
  • Laat afkoelen. Garneer het dessert met een stukje fruit en het sesamzaad.

Win 5 exemplaren van ‘Al het eten van de wereld’

Heb jij grote honger gekregen van deze drie recepten en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen van uitgeverij Borgerhof & Lamberigts vijf exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Je leest het hier!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…