Minderjarige ontsnapt uit De Grubbe in Everberg.
Volledig scherm
Minderjarige ontsnapt uit De Grubbe in Everberg. © Vertommen

Minderjarige kan twee maal in week tijd ontsnappen uit jeugdinstelling De Grubbe

EVERBERGDe jongere die donderdagochtend kon ontsnappen uit jeugdinstelling De Grubbe in Kortenberg, en ‘s nachts in Gent gevat werd, is opnieuw op de loop. De politie heeft een zoekactie opgestart met speurhond en helikopter.

  1. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem
  2. “Niemand babbelde nog. Het nam de gezelligheid weg”: uitbater ijsbar neemt drastische beslissing
    PREMIUM

    “Niemand babbelde nog. Het nam de gezellig­heid weg”: uitbater ijsbar neemt drastische beslissing

    Een rookverbod kennen we al lange tijd in de Belgische horeca. De uitbater van ijsbar Mokkatoff! in Tervuren voert nu een heel ander soort verbod in. De laptop wordt er voortaan geweerd uit de zaak wegens asociaal en verlieslatend. “Het was hier net een bureau geworden waarbij iedereen aan zijn laptop werkte. Het was niet meer leuk. Niet voor mij en niet voor de kinderen die hier een ijsje kwamen eten”, zegt eigenaar Aldo.
    Tervuren