Foto van bewoonster

Wolf op bezoek in tuin Opglabbeek: “Mogelijk van pad afgeweken door werken” 

In Oudsbergen, Opglabbeek zat er vanmorgen even een wolf vast in een achtertuin. De bewoonster nam contact op met de mensen van het Natuurhulpcentrum die meteen langskwamen. Bij aankomst was het dier al weg. Hij was waarschijnlijk even verdwaald, raakte kort in paniek, maar kon de weg richting het bos snel terugvinden. De wolf heeft zich nooit vijandig opgesteld. 

Zaterdagmorgen 9.30 uur werd het Natuurhulpcentrum opgeroepen door een bewoonster in Opglabbeek (Oudbergen): “Ik denk dat er een wolf in mijn tuin zit”, vertelde de vrouw aan Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum. “Ik zei even voor de zekerheid, wat zegt u? We wisten echt even niet wat we hoorden. We krijgen honderden oproepen voor reeën die vastzitten, een wolf is wel de eerste keer”, zegt Dries.

Toen het team aankwam, was de wolf alweer het bos ingetrokken. “Het was eigenlijk maar een kort bezoekje. Verderop tussen twee bossen zijn ze een huis aan het bouwen. Waarschijnlijk is de wolf opgeschrikt door de beweging daar en zo van zijn pad afgeweken”, aldus Dries. Het dier was hierdoor even verdwaald en kwam zo in de tuin terecht. “Na enkele minuten kon hij zichzelf onder de draad wurmen richting het bos, we hebben hem niet meer gezien.”

Via bewakingsbeelden van het huis kunnen ze toch waarnemen hoe de wolf zich gedroeg. Hij was lichtjes in paniek, maar heeft zich nooit vijandig opgesteld tegenover de vrouw of buurt. “In dat huis zaten ook honden, daar heeft hij niet naar gekeken. Ook had hij geen oog voor mensen op dat moment”, zegt Dries. 

Meest gelezen