©  Joris Herregods

Deze keer geen overrompeling voor tijdelijke outletwinkel van Aldi: “Klanten weten nu dat ze zich niet moeten haasten”

Deurne -

Vorige keer heerste de chaos. Maar zaterdagochtend, bij de nieuwe opening van de Aldi-outlet in Deurne, overwon de beschaving en bleef het rustig.

pavi

Geen chaotische taferelen in de Aldi outletwinkel aan de brug van de Azijn over het Albertkanaal, kant Deurne, zaterdagochtend. Toen de winkel de voorbije zomer haar enorme bazaar volgepropt met ferm afgeprijsde non-foodproducten opende, leidde dat nog tot files, aan de deur en op de parking, urenlange wachttijden en hier en daar een duw- en trekpartij tussen opgewonden klanten.

LEES OOK. Totale overrompeling in outletwinkel Aldi: klanten laden karren vol, winkel sluit zelfs even voor gewonde klant

©  Joris Herregods

Niets daarvan zaterdagochtend bij de start van het nieuwe soldenseizoen. Gedisciplineerd stonden zestien klanten in een ordelijke rij te wachten tot de deuren opengingen. Het was nog donker buiten en in de matig verlichte hangar puilden de afprijsbakken uit met koopwaar van de meest uiteenlopende soort. Van bubbelbaden (300 euro) tot antislipmatjes (1 euro). Van een naaimachine (129 euro) tot herbruikbare rietjes ( euro). Van een espressomachine (50 euro) tot een dubbel paar wandelsokken (2 euro). Genoeg alaam om vele lockdowns te overleven, moesten die zich nog aandienen.

©  Joris Herregods

“In de zomer, de eerste keer dat we dit deden, dachten vele klanten dat we maar één dag zouden openen en dat ze er snel moesten bij zijn. Vandaar de chaos toen”, zei de Aldi-directeur die goedgemutst de gemoedelijk kuierende shoppers gadesloeg. “Ondertussen weten ze dat ze zich niet moeten haasten. We blijven open tot 4 februari en elke dag vullen we de rekken bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER