29 doden, 35 gewonde soldaten: de trieste balans na de arrestatie van één van Mexico’s grootste drugsbaronnen

Mexico wordt stilaan een waar oorlogsgebied. De gevechten tussen de drugskartels en de overheid bereiken nieuwe hoogtes, na de arrestaties van enkele grote drugsbaronnen.

Waarom is dit belangrijk?

In Mexico wordt de overheid al jaren gegijzeld door de drugskartels. Die worden steeds agressiever, waarbij ook heel wat Mexicaanse burgers het leven laten in de gevechten tussen de drugsbaronnen en het leger. In 2022 alleen vonden meer dan 26.000 moorden plaats, zo'n 78 per dag, of drie per uur. Tussen 2015 en 2021 steeg het aantal moorden met maar liefst 400 procent.

In het nieuws: 29 doden, waaronder 10 soldaten, en nog 35 gewonde militairen. De trieste balans na enkele dagen van gevechten met de drugskartels.

  • Al enkele dagen is het bijzonder onrustig in het noordwesten van Mexico, na de arrestatie van drugsbaron Ovidio Guzman. Het Amerikaanse consulaat in Hermosillo bericht er over geweerschoten, wegblokkades en branden in verschillende steden in de regio.
  • "We vragen de inwoners van Culiacan (een stad in de regio, red.) om hun huizen niet te ve
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer