OLIVER HELBIG/Getty

Jongetje (6)  in hechtenis nadat hij lerares had neergeschoten, Amerikaanse politie gaat na hoe ze "jongeman best kunnen helpen" 

Een woordenwisseling op een Amerikaanse basisschool is geëindigd met een schietpartij waarbij een 6-jarige jongen op zijn lerares schoot. De lerares is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het kind in hechtenis geplaatst.

De schietpartij vond plaats op een basisschool in Newport News in de Amerikaanse staat Virginia. De lerares, een dertiger, werd neergeschoten in de klas en verkeert in levensgevaar.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat "hier geen sprake was van een ongeluk". De jongen schoot met een pistool en er wordt momenteel onderzocht waar het wapen vandaan kwam.

De autoriteiten buigen zich verder over het lot van de 6-jarige schutter. Hij zit in hechtenis en er wordt gekeken hoe "deze jongeman het best geholpen kan worden".

Burgemeester Phillip Jones zegt dat het incident hem in het hart raakt. "Dit is een donkere dag, maar we gaan hiervan leren en komen sterker terug", stelt de burgemeester.

Meest gelezen