Deniz Undav scoorde voor Brighton. ©  REUTERS

FA CUP. Deniz Undav scoort voor Brighton in overtuigende zege, Newcastle gaat verrassend onderuit tegen derdeklasser

Zaterdag stonden in Engeland een pak matchen van de 1/32ste finales van de FA Cup op het programma. Newcastle United, de nummer drie van de Premier League, liet zich verrassen door derdeklasser Sheffield Wednesday. Brighton had veel minder moeite met tweedeklasser Middlesbrough: onder meer Deniz Undav, ex-Union, was trefzeker voor de Seagulls.

svar
Bron: BELGA

Geen Trossard, wel scorende Undav bij Brighton

Later op zaterdag kon tweedeklasser Middlesbrough weinig weerwerk bieden aan Brighton. De Seagulls, waar Leandro Trossard niet tot de wedstrijdselectie behoorde, triomfeerden met 1-5. Zowel Moises Caicedo (ex-Beerschot) als Kaoru Mitoma (ex-Union) gaf een assist, Deniz Undav (ex-Union) legde de eindcijfers vast. De Argentijnse WK-ganger Alexis Mac Allister had daarvoor ook al tweemaal gescoord.

Newcastle blaast aftocht tegen derdeklasser Sheffield Wednesday

Newcastle United heeft verrassend de aftocht geblazen in de 32ste finales van de FA Cup. Op verplaatsing bij derdeklasser Sheffield Wednesday liepen de Magpies tegen een 2-1 nederlaag aan na een lesje in efficiëntie.

Josh Windass (52. en 65.) liet Hillsborough in de tweede helft uit zijn voegen barsten: hij verkocht Newcastle binnen het kwartier een dubbele uppercut. De ingevallen Bruno Guimaraes (69.) milderde enkele minuten later, maar verder kwam de huidige nummer drie in de tussenstand van de Premier League niet meer.

Leicester wint nipt van vierdeklasser, ook Tottenham scoort slechts één keer

Leicester City, met Youri Tielemans de hele wedstrijd tussen de lijnen, haalde het maar net van vierdeklasser Gillingham. De Foxes wonnen met het kleinste verschil: 0-1. Leicester nam in de 56e minuut afstand van de gastheer via Kelechi Iheanacho. Zowel Wout Faes als Timothy Castagne kwamen niet van de bank.

Tottenham boekte tegelijkertijd een zuinige zege voor eigen publiek tegen derdeklasser Portsmouth: 1-0. Harry Kane (50.) verloste de Spurs een handvol minuten na de rust met het enige doelpunt van het bekertreffen.

Vijfdeklasser verrast Coventry

Fulham nam zaterdag met 0-2 de maat van Hull City, terwijl West Ham zich met 0-1 de betere toonde van Brentford. Nottingham Forest kreeg dan weer een oplawaai te verduren bij tweedeklasser Blackpool (4-1). Een nog grotere verrassing was de zege van vijfdeklasser Wrexham bij tweedeklasser Coventry City. Wrexham haalde het in een ware thriller met 3-4.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer