Slachtoffer dodelijk ongeval Muizen stierf voor de ogen van haar man: “Hij is compleet in shock. Ze waren zo’n gelukkig koppel”

Mechelen, Putte -

“Greet was een trotse vrouw. Een mama van twee kinderen. Ze was heel gelukkig”, klinkt het bij familie en kennissen van Greet S. (52). De vrouw kwam zaterdagmorgen om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Muizen (Mechelen). “Ze is voor de ogen van haar man aangereden en overleden.”

Dirk Coosemans, Jarit Taelman en Stijn Van de Sande

LEES OOK. Dode en twee gewonden bij zwaar ongeval aan Planckendael: bestuurder (70) werd vermoedelijk onwel, vrouw (52) overleeft klap niet

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend rond 10.45 uur op de Leuvensesteenweg in Muizen (Mechelen), niet zo heel ver van dierentuin Planckendael. Greet S. (52) uit Peulis (Putte) en haar man Benny waren daar met hun hond naar de dierenarts geweest.

Greet werd buiten op het voetpad gegrepen door een zwarte BMW die plots van zijn rijstrook afweek. De wagen duwde nog een geparkeerde auto een huis binnen, vloog terug de straat op en kwam twee huizen verder tot stilstand tegen een betonnen muur.

De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar Greet S. moet op slag dood geweest zijn. De hond van het koppel heeft de aanrijding ook niet overleefd.

©  BELGA

Vurige supporter van KV Mechelen

Vrienden en familie van het koppel kwamen zaterdagmiddag samen in café Bij de Kai in Peulis. De moeder van Greet baat dat café samen met haar twee zussen uit. “We weten nog niet veel. De politie is voorlopig karig met informatie”, klinkt het in haar omgeving.

“Ach, het is zo erg. Greet was een heel fiere vrouw. Ze was gelukkig getrouwd met Benny en had twee kinderen uit een vorige relatie, een dochter en een zoon die nu volwassen zijn.” Benny zag het ongeval voor zijn ogen gebeuren, maar bleef zelf ongedeerd. “Hij is uit het ziekenhuis ontslagen. Compleet in shock”, zegt een familielid.

Het café is ook de uitvalsbasis van ‘t Wit Huis, een supportersclub van KV Mechelen. “Greet was vurige supporter van KV”, zegt een aangetrouwd familielid nog. De club speelt zondag op verplaatsing bij Zulte Waregem.

© svds

Sabena

In haar jeugd volgde Greet S. lessen ballet in Mechelen. Als oud-leerlinge bracht ze vorig jaar nog een passend eerbetoon aan Madame Hortense Champagne, die in 1954 balletschool De Jeugd oprichtte en daarmee het ballet naar de Dijlestad bracht. In maart 2022 was het honderd jaar geleden dat Madame Hortense geboren werd.

Na haar hogere studies ging Greet als 21-jarige aan de slag bij het voormalige Sabena. Daar maakte ze bijna 11 jaar lang deel uit van de cabin crew, tot aan het faillissement in november 2001. Een verplichte carrièreswitch als planner bij een transportfirma bleek van korte duur, na een jaar keerde Greet terug naar haar grote liefde: de luchtvaart. Sinds 2004 werkte ze 18 jaar lang als stewardess bij Jetair en TUI fly.

Greet en Benny deelden ook een passie voor Italië. In hun zaak ‘Pernoi’ (dat ‘voor ons’ betekent in het Italiaans, red.) wilde het koppel zo veel mogelijk het Italiaanse gevoel naar België halen en hun passie met iedereen delen. Ze verkochten er verschillende verse Italiaanse producten die ze in de Laars gingen kopen bij lokale handelaars.

© svds

Beroerte

De 70-jarige bestuurder van de BMW is zelf opgenomen in het ziekenhuis. De politie laat weten dat de man niet onder invloed van drugs of alcohol was. Hij heeft waarschijnlijk een beroerte gekregen waarna hij de controle over het stuur verloor, met alle dramatische gevolgen van dien.

Het rijbewijs van de man is voorlopig voor vijftien dagen ingetrokken, laat de woordvoerder van de politie Mechelen weten. Het voertuig werd in beslag genomen. Dat is standaardprocedure bij dergelijke ongevallen. Het parket, de verkeersdeskundige en de dienst fotogrammetrie van de federale wegpolitie Antwerpen kwamen zaterdag ter plaatse om het ongeval in beeld te brengen.

© svds

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen