Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

Twee gewonden bij vechtpartij in gevangenis Begijnenstraat, politie rukt massaal uit

Agenten staan klaar om in te grijpen bij rellen in de gevangenis.Beeld Patrick Lefelon

In de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen zijn er zaterdagnamiddag ongeregeldheden uitgebroken na een vechtpartij. Tijdens de wandeling kreeg een vijftal gevangenen het met elkaar aan de stok. Twee van hen raakten gewond en moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

, en

De aanleiding van de vechtpartij was vermoedelijk een ruzie over verdovende middelen. De cipiers brachten de gewonden eerst in veiligheid. Zij verkeerden niet in levensgevaar. Ondertussen mocht de rest van de gevangenen, zo’n 85 personen, buiten blijven op de wandelkoer. De gevangenisdirectie wilde geen risico’s nemen en riep versterking op van de lokale politie.

De versterking van een veertigtal agenten lokte veel bekijks omdat zij verzamelden op het Mechelseplein. Samen met een tiental agenten van de arrestatieteams gingen zij de gevangenis binnen. Hun opdracht bestond erin om de gevangenen zonder tumult terug naar hun cellen te laten gaan. Elke gevangene werd eerst gefouilleerd op verboden wapens en verdovende middelen voor hij terug op cel mocht.

Die operatie verliep vlot en rond 17.30 uur was de rust teruggekeerd. Het Gevangeniswezen benadrukt nog dat het om een intern geschil ging en er geen geweld is gebruikt ten opzichte van personeel.

Video wordt geladen...