Jonas Goossenaerts, Tom Waes en Mieke De Neve.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Goossenaerts, Tom Waes en Mieke De Neve. © Photo News/VRT - Johan Jacobs

Echte leraren geschiedenis over hun ‘collega’ Tom Waes: “Als ik het geld had, liet ik de slag van Waterloo ook naspelen op de speelplaats”

Tom Waes is sinds ‘Het verhaal van Vlaanderen’ op slag de bekendste en populairste leraar geschiedenis van deze kontreien. Wij spraken twee echte leerkrachten geschiedenis die het met iets minder applaus, subsidies en loon doen, maar met minstens evenveel enthousiasme. “Wel jammer dat Waes in interviews een beetje een negatief beeld ophangt van geschiedenis op school.”

48 reacties

  • Valerie Van Driessche

    1 jaar geleden
    De Neve was mijn leerkracht en ik praat soms nog over haar. Wat gaf zij goed les: met passie én op een manier die je goed voorbereidt op het hoger onderwijs.
  • Albin Wydooghe

    1 jaar geleden
    Tom Waes zijn afleveringen zijn, gezien het geld dat hij ter beschikking kreeg, professioneel amateurisme.
  • Norman Hardy

    1 jaar geleden
    Neen, de leerkrachten zijn niet weer aan 't zagen (ben zelf geen leerkracht). Tom Waes brengt dit op zijn eigen speelse wijze en dat bevalt buidelijk de overgrote meerderheid. En aub ook niet zeuren dat Vlaanderen enkel West- en Oostvlaanderen zou zijn. Tom Waes brengt het verhaal van Vlaanderen zoals dat nu geëvolueerd is tot een gebied inclusief prov. Antwerpen, Limburg en VL. Brabant.
  • Marie Vanakker

    1 jaar geleden
    Ach het is dan ook maar een BV miljonair die zich als een deskundige komt voordoen om nog wat rijker te worden. Zijn mening is dan ook zijn mening en betekend verder geen bal.
  • Gerry Cle

    1 jaar geleden
    Het beste programma dat Waes al gemaakt heeft. Mooi gebracht met de juiste dosis humor en wetenschap. Het is helemaal geen verheerlijking van Vlaanderen maar toont aan dat haast iedere vooruitgang het gevolg is van buitenlandse invloed.