Clement Peerens Explosition houdt het na allerlaatste optreden in De Roma definitief voor bekeken: "Waarom? Daar heeft u geen zaken mee"

De Clement Peerens Explosition heeft gisteren voor de allerlaatste keer opgetreden. Na dertig jaar stopt de cultrockgroep rond Hugo Matthysen ermee. Waarom? Dat laat frontman Clement Peerens in het midden: "Daar heeft u geen zaken mee", zegt hij na het afscheidsconcert in De Roma in Antwerpen.

Clement Peerens Explosition (CPeX), dat is stevige rock met een Antwerpse tongval. Wat begon als een sketch in de jaren 90 in het radioprogramma "Het leugenpaleis", groeide uit tot een echte podiumact. De groep scoorde met verschillende culthits zoals "Dikke Lu", "Foorwijf" en "Vinde gij mijn gat". 

Eind 2021 kondigde de band aan dat het einde nabij was en nu is het ook zover. Heel wat fans wilden dat afscheid meemaken: in De Roma in Antwerpen stonden de afgelopen weken tien afscheidsconcerten op het programma en die waren stuk voor stuk in een mum van tijd uitverkocht, goed voor 20.000 tickets. 

"Daar kunnen wij niks aan doen", zegt frontman Clement Peerens na het allerlaatste optreden. "Als de mensen willen komen, dan komen ze. Wij hebben hen niet met een kalasjnikov of handgranaten gedwongen om een ticket te kopen."

BEKIJK - Het volledige interview met Clement Peerens Explosition:

Videospeler inladen...

Het trio van Clement Peerens Explosition bestaat uit Hugo Matthysen (Clement Peerens), bassist Ronny Mosuse (Sylvain Aertbeliën) en drummer Aram van Ballaert (Lady Dave). Voor Lady Dave enkele jaren geleden haar opwachting maakte in de band zat Vettige Swa (vertolkt door Bart Peeters) achter het drumstel, maar Swa zou ondertussen in een Thaise gevangenis zitten. 

Critici durven wel eens te beweren dat Peerens vrouwonvriendelijke nummers schrijft, maar dat is volgens hem een misverstand: "Er zijn in de wereld nu eenmaal veel onvriendelijke vrouwen en het zou totaal respectloos zijn om die te negeren. Dus voila, daar zijn wij mee bezig."

Voor de treurende fans heeft Peerens nog een boodschap. "Ik zou zeggen: begin dan zelf een groep en probeert er iets van te bakken. Ik moet toch niet alles zelf doen?"

BEKIJK - Een overzicht van dertig jaar Clement Peerens Explosition:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Het verslag van het allerlaatste concert van Clement Peerens Explosition:

Videospeler inladen...

Meest gelezen