© Photo News

BMC-manager: “Enige opdracht is Van Avermaet aan de zege helpen”

Greg Van Avermaet is zondag in de Ronde van Vlaanderen de uitgesproken kopman van BMC. “Wij starten maar met één doel en dat is winnen met Greg Van Avermaet”, stelde manager James Ochowicz vrijdag op een persconferentie in Sint-Niklaas.

“Zondag staat er met de Ronde van Vlaanderen een heus monument op de agenda. Een zoveelste keerpunt in het seizoen. Elke ploeg of renner wil deze koers op zijn erelijst. Dat is bij ons niet anders. Met Greg Van Avermaet hebben we de nummer een van de WorldTour-ranking binnen de ploeg. We willen die positie behouden. Zeker na de Ronde van Vlaanderen. Dit is een heel belangrijke wedstrijd. We kunnen terugvallen op een ervaren team. Dit is niet hun eerste deelname. Zij kennen het parkoers, zijn fit en er is maar één opdracht en dat is Van Avermaet aan de zege helpen.”

“Ik hoef mijn team voor deze Ronde van Vlaanderen zeker niet te motiveren. Iedereen wil zijn steentje bijdragen om Greg de zege te bezorgen. Het komt erop aan van bij de start heel oplettend te koersen. De nieuwe start brengt geen extra druk mee. Die is er genoeg in deze wedstrijd. De voorbereiding is perfect verlopen. Alles is klaar om er zondag het beste van te maken”, vervolledigde Fabio Baldato, die met Valerio Piva in de volgwagen plaatsneemt.

Selectie BMC: Greg Van Avermaet, Jean-Pierre Drucker (Lux), Martin Elmiger (Zwi), Stefan Küng (Zwi), Silvan Dillier (Zwi), Daniel Oss (Ita), Manuel Quinziato (Ita), Francisco Ventoso (Spa) .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer