Drama in Zutendaal: jongeman van 24 overlijdt op nieuwjaarsfeest in jeugdhuis

In jeugdhuis De Kaller in Zutendaal heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag een dodelijk drama voorgedaan. Een jongeman van 24 werd onwel op een nieuwjaarsfeest en viel neer. Dat schrijft Het Nieuwsblad. “Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is hij overleden", bevestigt burgemeester Ann Schrijvers (ZVP).

Zaterdagavond vierde Zutendaal het Feest van de Vurige Hoop. “Het is een nieuwjaarsfeest dat hier altijd op de eerste zaterdag na Driekoningen aan het Vijverplein plaatsvindt”, zegt burgemeester Ann Schrijvers. “Na 23 uur trekken jong en oud naar jeugdhuis De Kaller. Daar is de jongen van 24 onwel geworden en gevallen. De bestuursleden hebben iedereen snel naar huis kunnen leiden, terwijl de hulpdiensten aankwamen. De jongen is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is hij overleden.” aldus een aangeslagen burgemeester.

“Dit is een schok in onze gemeente. Hij was hier goed bekend, ook in het jeugdhuis. Zo jong het leven laten dat is onbegrijpelijk.” Vertelt de burgemeester. “Ik wens zijn familie en zijn vrienden heel veel sterkte toe. Wat een drama, ook voor de rest van Zutendaal zal het Feest van de Vurige Hoop nooit meer hetzelfde zijn.”

De buurt reageert

Buurtbewoners reageren de dag erna erg emotioneel: "Ik vind het zeer schokkend, ik heb zelf ook een zoon van 24 jaar. Ik vind het echt heel erg voor de familie en ik wens hen veel sterkte toe." Leeftijdsgenoot Milan Minten kende hem niet, maar is ook erg aangedaan: "Zo zie je maar dat het leven heel snel gedaan kan zijn, heel erg. Ik wens de nabestaanden veel sterkte."

"Ik ken hem al sinds mijn vijftiende. Niet persoonlijk, maar het is echt schokkend als iemand van je leeftijd zo plots sterft", zegt Thomas Vicente Duarte. Volgens Thomas werd het feest meteen stilgelegd, bleven vele vrienden bij het jeugdhuis staan en deelden ze samen hun emoties. 

Meest gelezen