Links: de fout van N'Diaye op Lazare, rechts: Sylla haalt Paintsil onderuit.
Volledig scherm
Links: de fout van N'Diaye op Lazare, rechts: Sylla haalt Paintsil onderuit. © Belga/Eleven

Referee Department oordeelt dat rood voor N’Diaye terecht was, maar dat Sylla meteen rood had moeten krijgen: “Veiligheid Paintsil in gevaar”

Twee turbulente zondagmatchen, met Anderlecht dat de derby nog verloor van Union en Racing Genk dat Club Brugge klopte. Met scheidsrechters Van Driessche en Visser in respectievelijke hoofdrollen. Onze huisref Tim Pots buigt zich over de belangrijke fases uit de twee duels. “Uiteindelijk was rood voor N’Diaye een logische beslissing.” Ook het Referee Department vindt dat vandaag, maar stelt wel dat Visser in de fout ging met slechts geel voor de fout van Sylla op Paintsil.

54 reacties

  • christelle vanden berghe

    1 jaar geleden
    Inderdaad, duidelijk geen direct rood voor Burgess maar wat iedereen blijkbaar al vergeten is, is at hij daarvoor al eens Silva op gelijkaardige wijze van de sokken liep zonder zich ook maar één moment om de bal te bekommeren. Twee maal geel is ook rood en dat maakt er een andere match van
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    IK hoop dat Visser en Pots dit lezen wat Referee Department er over denk in de fase van Sylla die de man speelde in plaats van de bal.
  • bob jansens

    1 jaar geleden
    moest Paintsil Rood krijgen wegens zich revancheren/natrappen? JA want het reglement zegt expliciet dat de beweging voldoende is; je hoeft de andere zelfs niet te raken (het maakt dus niet uit of hij Lang op de borst of in het gezicht raakt). Blijkbaar kennen noch Visser noch VAR noch het Ref dept de eigen regeltjes...
  • Vince Geerts

    1 jaar geleden
    Paintsil had toen zelf al van het veld moeten zijn.
  • Wilfried Kumps

    1 jaar geleden
    De rode kaart was licht, maar terecht. Ik herhaal het nog eens, als supporter moet je kunnen toegeven dat je dit ook een rode kaart zou vinden als het bij een eigen speler gebeurde! Maar dat er dan nog een speeldag schorsing wordt ge-eist, dat snap ik niet! Iemand in 2 trappen, 3 speeldagen... Iemand neertrekken/in elkaar haken: 1 speeldag! Logica?