Erika Brandt, de moeder van Tibau, bij de urne en het herdenkingsplekje voor de jongen, samen met diens jeugdvriend Stijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Brandt, de moeder van Tibau, bij de urne en het herdenkingsplekje voor de jongen, samen met diens jeugdvriend Stijn. © Wouter Demuynck

Ouders van verongelukte Tibau Verelst (18) blijven achter met immens verdriet: “Elke seconde denk je aan je kind”

kasterlee/lilleHet leven van Steve Verelst en Erika Brandt uit Kasterlee staat sinds 10 mei 2021 stil. Die dag verloren ze hun zoon Tibau (18) in een verkeersongeval, veroorzaakt door Ruben B. (23), die veel te snel reed en dronken achter het stuur zat. Daarvoor kreeg hij afgelopen zomer drie jaar cel, maar zijn veroordeling heeft het leed van de ouders van Tibau allerminst verzacht. “Sinds zijn dood slapen we niet meer in onze slaapkamer, want daar waren we toen de politie aanbelde.” Erika legt uit waarom.

  1. Jonge anderstalige nieuwkomers oefenen Nederlands met rusthuisbewoners: “Ik praat over mijn familie, die ik zo hard mis”
    PREMIUM

    Jonge anderstali­ge nieuwko­mers oefenen Nederlands met rusthuisbe­wo­ners: “Ik praat over mijn familie, die ik zo hard mis”

    Wzc De Wending in de Albert Van Dyckstraat werkt sinds dit schooljaar samen met de Talentenschool voor een bijzonder project. Daarbij gaan anderstalige leerlingen op bezoek bij de rusthuisbewoners om hun Nederlands te oefenen. Deze woensdag was het weer tijd voor de laatste activiteit van het jaar. En wij waren erbij. “Ik durf de dames niet naar hun leeftijd te vragen. Dat vind ik wat onbeleefd.”
    Turnhout
  2. Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeurdag bij de ‘blikkendirecteur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot historische herdenkingen van Tweede Wereldoorlog
    PREMIUM

    Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeur­dag bij de ‘blikkendi­rec­teur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot histori­sche herdenkin­gen van Tweede Wereldoor­log

    Nog geen idee wat je gaat doen in het weekend van 4 en 5 mei? Geen paniek, we hebben enkele activiteiten uitgezocht die misschien wel de moeite waard zijn. Zo kan je in de Plantentuin De Kleine Boerderij gaan wandelen en de kleine nieuwe speeltuin bewonderen, is er een overvlucht van oude militaire vliegtuigen in Gierle of zeten ‘blikkendirecteur Thijs Brosens en zijn vader Jan hun bezigheden in de kijker. Of wat dacht je van 398 trappen oplopen? In Herentals trappen ze dan weer het toeristisch seizoen op gang met een massa activiteiten.
    Turnhout