VIDEO. Katten laten bel rinkelen omdat ze eten willen

Hun buikje vol eten vraagt voor deze twee katten duidelijk weinig moeite. Eens ze hun belletje laten rinkelen met hun pootjes, komt een persoon meteen wat eten op hun bordje leggen. En dat beide dieren die handeling al zeer goed onder de knie hebben, is intussen al door duizenden gefascineerde kijkers geweten.

kmlo

De beelden doen meteen denken aan het wereldberoemde experiment van de Russische wetenschapper Ivan Pavlov. Daarbij was het zo dat een hond spontaan begon te kwijlen eens het huisdier een bepaald geluid te horen kreeg. In dit geval is er dus sprake van een twist, aangezien de katten zelf beslissen wanneer ze eten willen krijgen.

En dat laten ze erg vaak gebeuren, zo blijkt al snel. Eens de katten een leeg bordje voor hun snoet hebben liggen, besluiten ze vliegensvlug om de bel opnieuw te laten rinkelen. Nochtans toont een recente studie van de Universiteit van Oregon aan dat katten de nood aan menselijk contact belangrijker achten dan voedsel of speelgoed. “Hoewel er bij elke kat veel variatie te merken was wat betreft hun voorkeuren, kwam bij het gros van hen sociaal contact met mensen op de eerste plaats”, klinkt het. “Gevolgd door voedsel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer