Activisten gisteren aan de slooprand van de bruinkoolmijn vlakbij het Duitse dorp Lützerath.
Volledig scherm
Activisten gisteren aan de slooprand van de bruinkoolmijn vlakbij het Duitse dorp Lützerath. © Getty Images

IN BEELD. Verzet blijft groeien in symbolisch Duits ‘bruinkooldorp’, dag voor geplande start van ontruiming Lützerath

Het verzet groeit in het beruchte Duitse 'bruinkooldorp' Lützerath, waar volgens de politie van het nabije Aken inmiddels meer dan 2.000 activisten aanwezig zijn. Nog meer actievoerders uit verschillende landen zijn op weg naar het dorp op ongeveer een uur en een kwartier rijden van Hasselt. Lützerath moet verdwijnen om plaats te maken voor bruinkoolwinning.

29 reacties

  • Vanhoutte Werner

    1 jaar geleden
    De bruinkool explotatie bedraagt in Duitsland 40 miljard ton, of bij jaarlijks gebruik 166 miljoen ton ,goed voor ...240 jaar.Grotere vervuiler dan steenkool: wat bezield de CDU en de Groenen? Onbegrijpelijk en puur op basis van politieke motieven ! Wetende dat de EU dit volop steunt!Schandalig!
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Ludwin de Lathouwer : uw kritiek op mensen die zich inzetten voor milieu etc is heel terecht. Uit ervaring weet ik dat je niet 100% ecologisch kan zijn. Maar er is een MOTOR die alerteert, die aandacht trekt door acties, die uitlegt . En DIE MOTOR zorgt er misschien voor dat ondernemingen geld investeren om te zoeken naar alternatieven voor die server, voor die roet, voor het fijn stof, voor uwe GSM, voor mijne PC. Zonder die acties, waren we veel slechter af.
  • victor vandesande

    1 jaar geleden
    Duitsland en Polen verbruiken meer bruinkool dan de VS en China samen. En wij mogen niet meer met een dieseltje rijden...
  • Franky Vansteelandt

    1 jaar geleden
    Als ze daar zeggen dat ze een dorp afbreken doen ze het ook. Hier pesten ze eerst de bewoners goedkoop buiten om het daarna te laten staan. Wedden dat ze Doel nog voor grof geld gaan verkopen. Niet dat ik bruinkool ideaal vind.
  • Philippe Janssens

    1 jaar geleden
    "De regering van de westelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft immers voorbereidingen getroffen om de demonstranten uit te zetten en het terrein te ontruimen"... Mooi zo een regering van CDU en vooral GROENEN...