Driesterrenchef Réne Redzepi van sterrenzaak Noma. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Driesterrenchef Réne Redzepi van sterrenzaak Noma. Archiefbeeld. © Daniel Lynch /eyevine

Beste restaurant ter wereld sluit de deuren, en dat gaat gepaard met veel zelfkritiek op ‘zieke’ business van fine dining: “Dit is niet vol te houden”

De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’.

42 reacties

  • jan tobbak

    1 jaar geleden
    hoe komen ze aan die belachelijk hoge prijzen ,hun materiaal komt ook maar van de vroegmarkt
  • Gunter Verleyen

    1 jaar geleden
    Wat heb je nu aan dergelijke gerechten, de essentie van topkeuken is vers, kwaliteit en goede combinaties! Al die nutteloze tierlantijntjes is gewoon snob voor mensen die gewoon daar zitten om gezien te worden en denken dan dat ze bij de elite behoren m.a.w. ze laten zich rollen door hun ijdelheid.
  • victor vandesande

    1 jaar geleden
    Ik ben een keer gaan eten in een sterrenrestaurant en was veel geld kwijt en kwam met honger buiten. Geef mij maar het redtaurant met degelijk eten, een goede betaalbare kwaliteit en een eerlijke prijs. Veel mensen hoeven al die foliekes niet
  • Ronny minnen

    1 jaar geleden
    als je aan de top staat wat moet je blijven verzinnen , ooit raakt de creatieve op . wat is er mis met een bord erwtensoep en een stuk stokbrood , daar reed een sterrenchef ook enkele km voor rond
  • gerry vermeulen

    1 jaar geleden
    Aan 250 euro voor een etentje zou je echt wel voldoende winstmarge moeten hebben hoor... De vraag is natuurlijk of er nog genoeg zotten zijn die dat ervoor geven. En daar zal vooral het schoentje wringen...