radio 2

Politie verdeelt magneten in door ontploffingen getroffen straat in Berchem: "Hang nummer van slachtofferhulp aan je koelkast"

Alle bewoners van de Deken de Winterstraat in Berchem hebben als enigen een brief met een magneet en een visitekaartje in de bus gekregen van de politie. Er zijn de afgelopen jaren al meermaals aanslagen gepleegd in de straat en telkens wordt hetzelfde huis geviseerd. De magneet moet dienen om het nummer van slachtofferhulp op de koelkast te hangen.

"De Deken de Winterstraat in Berchem wordt al enkele jaren opgeschrikt door een aanslag gericht tegen een bepaalde woning," legt Willem Migom van de lokale politie van Antwerpen uit. "Telkens bust onze dienst slachtofferhulp een informatieve brief met de nodige contactgegevens en stappen die de buurtbewoners kunnen ondernemen na dit soort van aanslagen. Maar omdat de mensen daar de brief al een paar keer hebben ontvangen, krijgen ze nu een kaartje met de contactgegevens van de dienst en een magneet van de politie, om het nummer aan een bord of op de koelkast te bevestigen.

Dit is een signaal dat we aan de buurtbewoners denken, en altijd voor hen klaarstaan

Willem Migom, politiewoordvoerder Antwerpen

Volgens politiewoordvoerder Willem Migom gebeurt het initiatief met de beste bedoelingen. "Het weegt niet op tegen de overlast die de mensen daar moeten ervaren. Dit is een signaal dat we aan hen denken, en dat we steeds bereikbaar blijven voor wie vragen heeft. De dienst slachtofferzorg staat altijd voor hen klaar. 

Afhankelijk van de noden van de mensen kan de hulp een telefonisch of persoonlijk gesprek zijn, maar het kan ook via mail," vervolgt Migom. "We kunnen mensen zelfs op weg helpen met praktische informatie: hoe het moet met de verzekering als er schade is bijvoorbeeld, of welke stappen je nog allemaal kan nemen."

Meest gelezen