Niet deze vrachtwagen was betrokken bij de verkeersagressie maar het was wel op die plaats dat een andere trucker in elkaar werd geslagen maandagmorgen rond 10 uur. ©  Tom Palmaers

Zware verkeersagressie op rotonde in Tongeren: 58-jarige trucker in elkaar geslagen

Tongeren -

Bij een zwaar geval van verkeersagressie op een rotonde in Tongeren is een 58-jarige trucker maandag in elkaar geslagen. Hij had geclaxonneerd toen een automobilist bruusk remde. De daaropvolgende discussie ontaardde in een knokpartij met de zoon van de automobilist.

Marij Wyers/Olivier Simons

De incident gebeurde maandagvoormiddag rond 10.15 uur op de rotonde van de Maastrichtersteenweg, aan de op- en afritten van de E313. Het slachtoffer reed met zijn vrachtwagen de rotonde af richting Tongeren, toen de Volvo S80 voor hem om een onbekende reden plotseling stopte. Na een korte discussie met een van de twee inzittenden werd de 58-jarige chauffeur plots aangevallen door de andere verdachte.

De man liep ernstige verwondingen op. Hij had onder andere een hoofdwonde, kneuzingen in het gelaat en op de arm, en gebroken ribben. Hij werd naar het AZ Vesalius in Tongeren gebracht. “De man zat helemaal bebloed in zijn cabine, bont en blauw geslagen”, zegt een getuige die bij het slachtoffer bleef.

“Gestoord”

De vrouw is zwaar onder de indruk van de verkeersagressie die zich voor haar auto voltrok. Toen ze de rotonde opreed, vertraagde het verkeer. De deur van een zwarte auto zwaaide open en een man met een baret begon een discussie met de vrachtwagenchauffeur die achter hem reed.

“Ik merkte dat het bitsiger werd. De trucker tikte de baret van het hoofd van de automobilist. Het petje vloog tot voor mijn auto. Net op dat moment dook een tweede man op, een jongere kerel. Geen idee waar die vandaan kwam”, zegt de vrouw.

Op de rotonde aan De Pauze in Tongeren, vlakbij de E313, was er maandag een geval van verkeersagressie. Deze voertuigen waren niet betrokken bij het incident. ©  Tom Palmaers

Vanaf dat moment ging het er bijzonder gewelddadig aan toe. “De trucker kreeg een slag, en nadien werd hij nog drie tot vier keer op het hoofd geslagen. De agressieveling zette zijn voet op het lichaam van de vrachtwagenchauffeur die op de grond lag. Hij bleef maar doorgaan met slaan. Ik kon de hulpdiensten niet meteen bereiken, en ik beefde. Dus ik ben voor de veiligheid naar de carpoolparking gereden en daar heb ik de hulpdiensten aan de lijn gekregen. Toen ik terugkwam op de rotonde waren de daders al weg. Het was niet normaal, en ik heb al eerder vechtpartijen gezien. Maar dit was gestoord. De dader was niet meer bij zijn zinnen van colère.”

Onderzoek

De getuige is dan naar de gewonde man gerend. “Zijn gezicht was gezwollen, hij bloedde aan het hoofd en hij klaagde over pijn aan de ribben. De man voelde zich ook schuldig: ‘Ik had niet mogen claxonneren toen mijn voorligger plots remde, en ik had meer afstand moeten houden’. Hij besefte ook dat hij dat petje niet van het hoofd van de andere had mogen slaan. Ik hoop maar dat de chauffeur geen letsels overhoudt aan die agressie.”

De vrouw weet niet wie de slagen heeft toegediend. Volgens het slachtoffer zou de agressieveling nog geroepen hebben: ‘Gij hebt mijn pa niet te slaan!’

De politie van Tongeren is bezig met het onderzoek. Enkele getuigen hebben zich inmiddels al gemeld. De twee verdachten werden maandagavond nog opgespoord. De zaakvoerder van de transportfirma is verrast door de verkeersagressie waarin zijn chauffeur verwikkeld geraakte. “Hij is al in de vijftig en ik heb nog nooit iets met hem aan de hand gehad. Hij werkt al langer bij ons”, zegt de transporteur.

De gewonde chauffeur verbleef maandagnamiddag nog in het ziekenhuis. “Ik heb hem nog niet kunnen spreken. Het is de eerste keer dat we met dergelijke verkeersagressie te maken krijgen.” (maw, siol)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer