Meisje (11) omgekomen bij beschieting van woning in Merksem: “Alle schijn van afrekening binnen drugsmilieu”

© bfm

In het Antwerpse district Merksem is maandagavond een elfjarig meisje om het leven gekomen toen een woning onder vuur werd genomen. Dat zegt de lokale politie. “Dit heeft alle schijn van een afrekening binnen het drugsmilieu”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het Antwerpse parket heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

mtm, debn, sare
Bron: belga, eigen berichtgeving

De daders hadden het rond 18.30 uur gemunt op een garagepoort in de Nieuwdreef, maar achter die poort - waar drie inslagen werden aangetroffen - bleek zich een leefruimte te bevinden. Zeker een kogel raakte het 11-jarige slachtoffer, zo bevestigen goed geïnformeerde bronnen aan onze redactie. Aanvankelijk dachten de hulpdiensten dat het meisje om het leven kwam doordat een kogel de microgolfoven deed ontploffen, maar dat werd later op de avond dus ontkracht. Twee andere familieleden raakten door de ontplofte microgolf wel lichtgewond.

Het meisje werd ter plaatse gereanimeerd maar overleed in het ziekenhuis, zo bevestigt de politiezone Antwerpen.

De straat werd na het incident afgesloten en het gerechtelijk labo en een ballistisch deskundige komen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

“Alle schijn van afrekening binnen drugsmilieu”

Er zal ook een gerechtelijk onderzoek worden opgestart, dat onder meer zal moeten uitwijzen of de feiten opnieuw kaderen binnen het drugsmilieu, net als zo vele soortgelijke aanslagen op woningen in het Antwerpse. Dat er daarbij slachtoffers vallen, is echter hoogst uitzonderlijk.

Het Antwerpse parket heeft maandagavond ook al een onderzoeksrechter gevorderd. De feiten worden momenteel gekwalificeerd als moord. De onderzoeksrechter stapt maandagavond nog ter plaatse af, aldus nog het parket.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die maandagavond te gast was in het Canvas-programma ‘Terzake’, reageerde al kort op de feiten. “De getroffen familie staat bekend bij onze ordediensten, er zijn al eerder incidenten geweest”, aldus De Wever. “Ik hoop dat ik niet voor mijn beurt spreek, maar het lijkt er dus inderdaad op dat dit drugsgerelateerd geweld is. Het heeft alle schijn van een afrekening binnen de drugsoorlog die in Antwerpen gaande is. We zien het al langer: criminelen vallen huizen van andere criminelen aan. En wat ik al langer vreesde is nu ook gebeurd: er is een onschuldig slachtoffer gevallen. Vreselijk.”

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen (+)

©  bfm

©  bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen