OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

© BFM

Brandstichtingen, molotovcocktails, schietpartijen, ontvoeringen, granaten en liquidaties: de lijst drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen is ondertussen ellenlang. Een overzicht.

3 januari 2023: Aan de Nieuwdreef in Merksem, vlak bij het kruispunt met de Bredabaan, raakt de deur van een pand beschadigd. Een nacht eerder was er aan de woning ook al een incident. Het is nog onduidelijk wie geviseerd werd, er zijn ook nog geen verdachten opgepakt.

3 januari 2023: Al voor de zevende keer ontploft in de Deken De Winterstraat in Berchem een explosief aan de woning van de familie E.H. Er was een luide explosie te horen waarna de voordeur van het pand vuur vatte. Niemand raakte gewond, de daders blijven op te sporen.

13 december 2022: Onbekenden gooien vuurwerk naar de nieuwe kickboksschool van Jamal Ben Saddik in de Cruyslei in Borgerhout. Op de gevel van het pand wordt ook een boodschap achtergelaten: ‘Dood JBS Dede Dief’.

26 november 2022: Voor de tweede keer in zo’n twee maanden tijd openen onbekenden het vuur op een appartementsgebouw in de Vissersstraat in Rumst. Het vermoedelijke doelwit zou al zeker een jaar niet meer in het gebouw wonen.

25 november 2022: Onbekenden openen het vuur op een woning in de Bijenhofstraat in Deurne. Het heeft er alle schijn van dat de daders zich van doelwit hebben vergist. Verder in de straat woont namelijk de schoonfamilie van de veelvuldig geviseerde familie E. H. uit Berchem. Gelukkig raakte ook ditmaal niemand gewond.

18 november 2022: Dezelfde nacht ontploft in de Van Lissumstraat in Deurne een explosief nadat eerder al twee aanslagen konden verijdeld worden in de straat. In de straat woont een lid van de familie E.H., die eerder al meermaals geviseerd werd.

© Dirk Kerstens

18 november 2022: In de Deken De Winterstraat in Berchem ontploft al voor de zesde keer een explosief op de oprit van dezelfde geviseerde woning van de familie E.H.

17 november 2022: Een explosief ontploft tegen de gevel van een rijwoning in de Klaproosstraat in Wilrijk. In de woning woont de uitbater van het eethuis Poké For You, dat eind oktober al geviseerd werd. Daags voor de aanslag werd ook een appartementsgebouw in de buurt beschoten, daar woont een ander lid van de familie E.J. Een van de zonen werkt in de haven van Antwerpen.

15 november 2022: Onbekenden openen het vuur op een gebouw in de Sint-Bavostraat in Wilrijk. Er zijn verschillende kogelinslagen in de voordeur en in een van de ramen op het gelijkvloers. Mogelijk viseren de daders een lid van de familie E.J., een van de zonen werkt in de haven. Eerder werd ook al een eethuis in dezelfde straat en uitgebaat door een ander familielid geviseerd.

4 november 2022: De woning van de familie El H. in de Deken De Winterstraat in Berchem wordt al voor een vijfde keer het doelwit van een aanslag. Ditmaal raakt de voordeur ernstig beschadigd. Leden van de familie worden genoemd in verschillende drugsdossiers.

3 november 2022: Vijf dagen na de eerste aanslag ontploft opnieuw een explosief in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk. Ditmaal raakt de voordeur van de overburen van de 90-jarige vrouw vernield. Twee verdachten worden opgepakt in de buurt van Breda. Volgens verschillende bronnen viseerden de daders ‘zonnetje’, de (ex-)man van de bewoonster.

31 oktober 2022: Het snelleresponsteam kan in de Van Steenlandstraat in Deurne een Nederlandse Volkswagen Polo onderscheppen. In de wagen zitten twee mannen met een handvuurwapen en een handgranaat. Mogelijk waren ze op weg om een aanslag te plegen.

29 oktober 2022: In de Pieter van Passenstraat in Wilrijk ontploft een zwaar explosief aan de rijwoning van een 90-jarige vrouw die niets met het criminele milieu te maken heeft. De daders hebben zich vermoedelijk vergist van locatie. Diezelfde nacht worden in de buurt van Amsterdam twee verdachten opgepakt.

© BFM

24 oktober 2022: Een buurtbewoner merkt een verdacht pakket op in de Schoenstraat in Borgerhout en verwittigt de politie. Dovo maakt het vermoedelijke bompakket onschadelijk. In de geviseerde woning woont de stiefzus van De Algerijn.

21 oktober 2022: Onbekenden gooien drie molotovcocktails binnen in een poke bowl-zaak in de Schaliemolenstraat in Wilrijk. De bovenburen worden geëvacueerd, een van hen raakt bevangen door de rook en wordt naar het ziekenhuis gebracht.

© BFM

11 oktober 2022: 75 bewoners worden geëvacueerd nadat er een explosief ontploft onder een geparkeerde wagen aan het Hazelbos in Edegem. Niemand raakt gewond.

23 september 2022: Onbekenden brengen een explosief tot ontploffing aan een appartementsgebouw in de Lambrechtshoekenlaan in Merksem. Door de explosie raakt de voordeur zwaar beschadigd. Kort na de feiten kon de politie drie Nederlanders oppakken in de omgeving. Het doelwit was allicht Murat M., een medewerker van een transportfirma die eerder ook al in beeld kwam tijdens onderzoeken rond cocaïnesmokkel.

21 september 2022: Opnieuw wordt de woning van de familie E.H. in de Deken De Winterstraat in Berchem geviseerd. Er wordt op het huis geschoten en er wordt een boodschap achtergelaten. Twee verdachten kunnen in Nederland opgepakt worden.

20 september 2022: In de Vissersstraat in Rumst wordt een boodschap geschreven op de voordeur van een appartementsgebouw. Onbekende gooien ook de ramen op de eerste verdieping van het pand in.

17 september 2022: Op de woning van de familie F. in Rietschoorvelden in Merksem wordt een boodschap achter gelaten. Er staat onder meer ‘coke’ te lezen. Het snelleresponsteam kan in de buurt drie Nederlanders oppakken. Er wordt ook een explosief gevonden.

15 september 2022: Ter hoogte van het voormalige pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat op het Antwerpse Zuid wordt een geïmproviseerde en onontplofte vuurwerkbom gevonden op de stoep. Ontmijningsdienst Dovo komt ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken.

15 september 2022: Buurtbewoners in de Rietschoorvelden in Merksem schrikken opnieuw wakker van een nachtelijke knal. In de voortuin van de woning van de familie F. ontploft een vuurwerkbom. Niemand raakt gewond.

7 september 2022: In de Zeevaartstraat in Antwerpen ontploft een explosief aan het historische gebouw van Leon Van Parys, waar vroeger een fruitbeurs was gevestigd. Op het adres zijn een tiental vennootschappen gevestigd die actief zijn in de invoer van tropisch fruit vanuit Zuid-Amerika. In Rotterdam kon de politie korte tijd later drie verdachten onderscheppen en arresteren.

21 augustus 2022: In de Rietschoorvelden in Merksem openen onbekenden het vuur opnieuw op de woning van de familie F. Er worden vier kogelinslagen geteld.

20 augustus 2022: Er worden acht schoten gelost op een woning in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. De schutters laten ook een boodschap achter op de garagepoort. Vermoedelijk is de schietpartij het gevolg van een verdwenen lading cocaïne.

18 augustus 2022: Op het Koningin Astridplein aan het Centraal Station in Antwerpen worden zes schoten gelost. Niemand raakt gewond. De schutter vlucht richting het De Coninckplein, waar hij wordt opgepakt op de toiletten van een café. Zijn kompaan wordt kort daarna ingerekend aan de Korte Wielenstraat.

16 augustus 2022: Een onbekende belt aan bij de woning van Abdelhalim L. aan de Lageweg in Hoboken. Wanneer hij de deur opent, wordt de 27-jarige L. vrijwel onmiddellijk in zijn been geschoten. Allicht is de schietpartij een signaal naar de broer van L., die zou betrokken zijn in een conflict in het drugsmilieu.

11 augustus 2022: Een enorme knal zorgt voor aanzienlijke schade in de Ledeganckstraat in Borgerhout. De gevel van een woning raakt zwaar beschadigd, brokstukken liggen tot op de straat. Het beschadigde pand is de ouderlijke woning van de familie B. Een van de zonen is gekend in het drugsmilieu.

9 augustus 2022: Voor de tweede nacht op een rij vindt er een ontploffing plaats in de Generaal De Wetstraat in Borgerhout. Ditmaal is de materiële schade groter, onder meer de brievenbussen, de inkomhal en vensters van het gebouw raken beschadigd.

8 augustus 2022: Een ontploffing in de Generaal De Wetstraat, aan het Krugerplein in Borgerhout, beschadigt een appartementsgebouw. In de buurt wordt een verdachte opgepakt, maar hij mag na verhoor beschikken.

4 augustus 2022: Even na de aanslag op het Zuid wordt ook Deurne opgeschrikt door een luide knal. De etalage van een kapperszaak op de Turnhoutsebaan moet eraan geloven. Het is onduidelijk of de kapper dan wel een bewoner van het gebouw geviseerd werd.

4 augustus 2022: Voor de deur van pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat op het Zuid in Antwerpen ontploft een explosief. De schade blijft beperkt tot een zwartgeblakerde voordeur. Het pannenkoekenhuis en de eigenaars werden eerder al geviseerd.

3 augustus 2022: Onbekenden steken een wagen in brand in de Deken De Winterstraat in Berchem. Ze laten ook een boodschap achter op de voordeur van een woning die eerder al tweemaal geviseerd werd.

20 juli 2022: In een rustige villawijk in Oud-Turnhout ontploft een granaat op de oprit van een villa. De omstreden Nederlandse zakenman Douwe V., voormalige baas van dancing Versuz in Hasselt en discoboot Diamond Princess in Antwerpen, woont er sinds kort. Er zou geen link zijn met eerdere aanslagen in Antwerpen. Een link met het Nederlandse drugsmilieu wordt onderzocht.

18 juli 2022: Voor de derde keer in twee weken tijd wordt eethuis Pokebowl Place aan de Stenenbrug in Borgerhout geviseerd. Net als enkele dagen geleden gooien onbekenden een brandbom tegen de gevel. Het restaurant is eigendom van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik.

© BFM

17 juli 2022: Onbekenden brengen een vuurwerkbom tot ontploffing in de Deken De Winterstraat in Berchem. De gevel van een woning en enkele geparkeerde wagens raken beschadigd. Aan dezelfde woning werd in 2019 ook al een aanslag met een handgranaat gepleegd, in juni 2022 werd een granaataanslag gepleegd tegen een pannenkoekenhuis van de familie El H. in de Volkstraat op het Zuid in Antwerpen.

15 juli 2022: De Nederlandse drugshandelaar Ricardo Gordeau (42) wordt op klaarlichte dag doodgeschoten in de Van Cortbeemdelei in Deurne. De fatale schietpartij gebeurt voor het huis van Suliman El Y., een jongere broer van de beruchte drugscrimineel ‘Turtle’.

© BFM

14 juli 2022: Onbekenden openen het vuur op een woning in de Geestenspoor in Ekeren. Opnieuw een vergissing, het doelwit woont al vijf jaar niet meer op dat adres. De politie plaatste een mobiele camera in de straat van de nieuwe woonplaats van de geviseerde havenarbeider.

12 juli 2022: Vier dagen na het vorige incident wordt eethuis Pokebowl Place aan de Stenenbrug in Borgerhout opnieuw geviseerd. Onbekenden stichten brand in de zaak en laten op de rolluik de boodschap ‘dief’ achter.

8 juli 2022: Twee verdachten openen het vuur op de gevel van eethuis Pokebowl Place aan de Stenenbrug in Borgerhout. In het pand waar Pokebowl Place wordt uitgebaat, was voorheen een telefoonwinkel gevestigd die in handen was van leden van de familie Ben Saddik. De politie kan kort nadien twee verdachten oppakken met het wapen op zak.

7 juli 2022: Onbekenden brengen een explosief tot ontploffing aan Bens Handcarwash in de Sint-Rochusstraat in Deurne. De firma was tot maart van dit jaar in handen van een lid van de familie Ben Saddik.

5 juli 2022: Onder het oog van een mobiele politiecamera en op klaarlichte dag worden verschillende schoten gelost op de ouderlijke woning van Ben Saddik in de Zegepraalstraat in Borgerhout.

5 juli 2022: Op een huis in de Frans Beirenslaan in Borsbeek worden tien kogels afgevuurd. Mogelijk hebben de daders zich van doelwit vergist, want het huis ernaast wordt aan de familie Ben Saddik gelinkt. Een van zijn broers zou er belangen hebben.

3 juli 2022: Er worden drie kogels afgevuurd op de voordeur van een woning in de De Winterstraat in Borgerhout. Vermoedelijk ging het opnieuw om een vergissing.

1 juli 2022: Twee mannen schieten op een woning in de Zegepraalstraat in Borgerhout, allicht vergisten ze zich van doelwit. De daders werden na een achtervolging opgepakt in Nederland.

30 juni 2022: Twee onbekenden schieten vijf keer op de woning van de familie Z. in de Zegepraalstraat in Borgerhout. Een van de familieleden werd eerder dit jaar opgepakt bij een vangst van vier ton coke in Essen.

29 juni 2022: De woning van de familie F. in de Rietschoorvelden in Merksem wordt beschoten. Broers Gianni en Giorgi zijn bekenden in het drugsmilieu, ze worden tot de entourage van Mounir ‘Gino’ E.B. gerekend.

22 juni 2022: In de Kasteeldreef in Beveren wordt een woning van een dokwerker wordt onder vuur genomen. De man zat eerder al in de gevangenis.

1 juni 2022: Verschillende huizen en auto’s raken beschadigd na een explosie voor de ouderlijke woning van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik in de Zegepraalstraat in Borgerhout. Verschillende van de zoons Ben Saddik zijn bekend in het criminele milieu.

1 juni 2022: Bij de familie C. ontploft een zwaar stuk vuurwerk in de Vrijhandelstraat in Merksem. De voordeur raakt beschadigd, bij buren sneuvel ook ramen.

13 mei 2022: Een dag na de vorige aanslag wordt de woning van de voortvluchtige drugscrimineel Mounir E.B. in de De Gilmansstraat in Deurne opnieuw geviseerd met zwaar vuurwerk.

© BFM

12 mei 2022: De woning van de voortvluchtige drugscrimineel Mounir E.B. in de De Gilmansstraat in Deurne wordt geviseerd met zwaar vuurwerk.

8 maart 2022: De zaakvoerder van een horecazaak in de Dijkstraat in Viersel (Zandhoven) stelt meerdere kogelinslagen vast in de voordeur. De kogels zijn mogelijk gericht aan de vorige eigenaars, die de toenmalige brasserie De Kroon gebruikten als witwasdekmantel voor drugsgeld.

5 maart 2022: In de Patrijsstraat in Merksem vinden tientallen bewoners een kogelbrief in hun brievenbus. De brieven zijn geadresseerd aan een bewoner in de straat. Zijn naam en die van DP World, uitbater van een grote containerterminal, staan op de enveloppe.

4 maart 2022: Een garagepoort in de Weerstandlaan in Hoboken wordt doorzeefd met negentien kogels. In het geviseerde gebouw woont Majid F. (43), hij werd in 2019 tot vijf jaar cel veroordeeld wegens cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen.

2 maart 2022: In de Vaartstraat in Willebroek wordt een woning beschoten. Onbekenden vuurden een twintigtal kogels af op het pand. Wellicht gaat het om de verkeerde woning die onder vuur werd genomen. De buurman van het geviseerde pand heeft een link met het drugsmilieu.

28 februari 2022: Restaurant Jack’s aan de Bredabaan in Schoten wordt zondagnacht beschoten. De speurders tellen negen kogelgaten. De zaakvoerder wil niet reageren op de schietpartij. Op sociale media noemt Jack‘s de beschieting een ’gewelddadige inbraak’.

© BFM

17 februari 2022: Nog geen week na het vorige incident ontploft een vuurwerkbom aan hetzelfde gebouw in de Gemzenstraat. De aanslagen zijn allicht gericht tegen een van de bewoners, een man die bij een bedrijf in de haven werkt.

12 februari 2022: Onbekenden openen het vuur op de voordeur van een appartementsgebouw in de Gemzenstraat in Wilrijk. In de deur werden drie kogelinslagen van klein kaliber aangetroffen. Niemand raakte gewond.

22 januari 2022: In de Baron Van Ertbonstraat in Aartselaar wordt de 39-jarige Albanees Bledar Muca doodgeschoten voor zijn woning. De man bleek betrokken bij een Albanese onderwereldoorlog. Muca wordt gezien als de rechterhand van Florenc Capja, kopstuk van een misdaadclan die in Albanese media gelinkt wordt aan een onderwereldoorlog die al sinds 2005 loopt en die het leven kostte aan een tiental betrokkenen.

3 december 2021: Een zware vuurwerkbom vernielt een raam en de garagepoort van een appartementsgebouw op de Dascottelei in Deurne. Allicht wordt een bewoner die in de haven werkt als koerier geviseerd.

25 november 2021: Twee weken na de vorige ontploffing brengen onbekenden opnieuw zwaar vuurwerk tot ontploffing tegen de gevel van de — leegstaande — woning in de Jules Steursstraat in Deurne.

19 november 2021: In de Koolstraat in Borgerhout ontploft een explosief voor een woning. Het pand werd in 2017 al beschoten, het is de ouderlijke woning van de gekende drugscrimineel De Algerijn.

© BFM

17 november 2021: Onbekenden openen het vuur op een woning in de Karel Soetelaan in Borsbeek. In de gevel zijn vijf kogelinslagen te zien. De eigenaar van de woning is Fidan H., een van de verdachten van een granaataanslag aan de Boterlaarbaan in Deurne vorig jaar.

10 november 2021: Onbekenden brengen zwaar vuurwerk tot ontploffing tegen een gevel in de Jules Steursstraat in Deurne. In de woning woonde een lid van de familie El K., bekend van een reeks drugsuithalingen in de haven.

16 oktober 2021: Een explosief ontploft tegen de garagepoort van een bandencentrale in de Van Halmalestraat op het Kiel. Niemand raakt gewond. De zoon van de eigenaar wordt gelinkt aan Mohamed C., bijgenaamd ‘De Algerijn’. Hij zou een rol hebben gespeeld in het verdwijnen van zo’n 300 kilogram cocaïne.

16 september 2021: In Antwerpen wordt een wagen onder vuur genomen. Over de exacte locatie is geen duidelijkheid.

25 augustus 2021: De onschuldige broer van drugscrimineel Bombastik wordt in zijn knie geschoten in de Weerstandlaan in Hoboken. Zijn broertje zou een grote som geld gestolen hebben.

14 augustus 2021: In de Palinckstraat in Deurne ontploft een soort vuurwerkbom of zware voetzoeker tegen de woning van Brahim E.M. In september 2020 werd de woning ook al onder vuur genomen. E.M. is geen onbekende in het drugsmilieu, zijn schoonbroer is Abdelilah El M. alias ‘Black’.

© BFM

9 augustus 2021: Er wordt geschoten op een woning in de Hulkstraat in Zandvliet. Doelwit zou een bewakingsagent van een drugsgevoelige containerterminal in de haven zijn, de woning is die van zijn broer.

7 augustus 2021: Een bewoner van de Lindenboomstraat in Borsbeek stelt vast dat er een kogelinslag te zien is in zijn gevel. Op het adres staat ook Muslim I. ingeschreven, die zit in de gevangenis als verdachte van een granaataanslag. Hij zou ook een stadsmedewerkster omgekocht hebben om aan info uit het Rijksregister te geraken.

7 augustus 2021: Onbekenden schieten verschillende keren op een nachtwinkel op de Boomsesteenweg op het Kiel. Het is onduidelijk wie het doelwit was.

7 augustus 2021: De woning van de familie R. in de Bisschoppenhoflaan in Deurne wordt beschoten. De daders kunnen ondanks een achtervolging ontkomen, hun vluchtwagen wordt in Rotterdam teruggevonden. In juli 2022 krijgt een Rotterdammer vijf jaar cel voor de schietpartij.

13 juli 2021: Tegen een woning van de familie R. in de Tweemontstraat in Deurne wordt een molotovcocktail gegooid. De familie werd enkele dagen eerder ook geviseerd op de Bisschoppenhoflaan.

© BFM

8 juli 2021: In de voortuin van de familie R. op de Bisschoppenhoflaan in Deurne wordt een lichtgranaat gevonden. Een van de zonen werd veroordeeld voor drugshandel.

7 juli 2021: Een woning in de Lange Lobroekstraat wordt geviseerd met een stuk zwaar vuurwerk, allicht een cobra. Wie het doelwit is, is niet duidelijk.

23 mei 2021: Een woning in de Jozef Posenaerstraat in Borgerhout wordt beschoten. Er wonen mensen die niets met het drugsmilieu of de haven te maken hebben. Voorheen stond M.S., een havenarbeider uit de ruime entourage van Frank De Tank er ingeschreven.

20 mei 2021: Een appartement in Raf Verhulstlaan in Wommelgem wordt twee nachten na elkaar onder vuur genomen. Niemand raakt gewond. Op het geviseerde adres woont familie van een voortvluchtige cocaïnesmokkelaar.

20 mei 2021: Een maand na het eerdere incident wordt nu de voordeur van de tattoozaak in de Oudemansstraat met zwaar vuurwerk kapot geblazen.

13 mei 2021: Zwaar vuurwerk ontploft voor de ingang van een flatgebouw in de Van Immerseelstraat. In het gebouw woont de uitbater van de eerder (en later opnieuw) geviseerde tattooshop in de Oudemansstraat.

29 april 2021: In de Oudemansstraat in het Schipperskwartier wordt de vitrine van een tattooshop beschoten. Ook de gevel van het berucht café ‘t Keteltje wordt beschadigd. Er vallen geen gewonden.

26 maart 2021: In de Sterlingerstraat in Borgerhout ontploft een granaat op straat. De daders maakten meteen duidelijk wie ze viseerden door op een garagepoort te bekladden met de tekst “Mounir informant”. Die ontkent alle betrokkenheid met het drugsmilieu. Diezelfde nacht wordt een bromfiets in brand gestoken in de Godtsstraat in Borgerhout. Het doelwit is volgens de speurders Salim I., onder een auto van de familie ontplofte eerder al een handgranaat.

© BFM

23 februari 2021: Medewerkers van de stad Antwerpen vinden op klaarlichte dag een granaat in een grasperkje in de Dokter van de Perrelei in Borgerhout. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om het onontplofte springtuig op te halen.

18 februari 2021: In de Albert Bevernagelei in Deurne ontploft een soort brandbom tegen een gevel. De schade blijft beperkt tot een zwartgeblakerde gevel.

10 januari 2021: Een onbekende steekt een wagen in brand in de Jules Moretuslei in Wilrijk. Daarbij steekt de man per ongeluk zichzelf in brand. Enkele familieleden van het geviseerde gezin hebben een link met het drugsmilieu. Zo zijn Zakaria El K. en Moraad El K. (andere familienaam, maar wel degelijk verwant) spilfiguren in enkele grote Antwerpse drugsdossiers.

24 december 2020: Enkele dagen na de ontploffing op het industriepark Kloosterveld in Sint-Job gooien onbekenden tijdens de kerstnacht handgranaten naar logistiek bedrijf Sany Group in de Zagerijstraat. De glazen toegangsdeur raakte beschadigd, maar niemand raakte gewond.

19 december 2020: Bij de firma Vecolux aan de Nijverheidsstraat in Sint-Job-in-’t-Goor ontploft een springtuig. Het is niet duidelijk wie geviseerd werd. De speurders houden rekening met de mogelijkheid dat de daders zich van bedrijf hadden vergist.

5 september 2020: In de Palinckstraat in Deurne schieten onbekenden verschillende keren op een woning van Brahim E.M., oudgediende uit het criminele milieu en schoonbroer van Abdellilah ‘Black’ E.M.

29 augustus 2020: Weer wordt in de Van Amstelstraat in Deurne een intacte handgranaat gevonden. Het projectiel ligt op ongeveer dezelfde plaats als twee dagen eerder.

28 augustus 2020: Horecazaak The Pasta House op de Turnhoutsebaan in Deurne wordt met kogels van zwaar kaliber doorzeefd. De zaakvoerders, de broers O., zijn niet gekend in het drugsmilieu. Ze hebben ook een transportfirma.

25 augustus 2020: In de Van Amstelstraat in Deurne vindt een voorbijganger een niet-ontplofte handgranaat. Het explosief ligt in de buurt van de woning van een familie waarvan een zoon in het milieu actief is. Een andere zoon werkt in de haven. Of het projectiel voor die familie bestemd was, is onduidelijk.

25 augustus 2020: Een dag nadat een handgranaat ontploft in de De Gryspeerstraat in Deurne neemt een onbekende een pand onder vuur met een machinegeweer. Het huis is eigendom van de familie El B. Ze zeggen niets met drugs te maken te hebben, het parket spreekt dat tegen. In 2017 werd een van de zonen geliquideerd in Rotterdam, een andere werkt momenteel bij een containerbedrijf in de haven.

In de De Gryspeertstraat in Deurne ontploft een granaat en wordt de gevel van een pand beschoten. © BFM

24 augustus 2020: Voor een leegstaande apotheek in de De Gryspeerstraat in Deurne ontploft een handgranaat, de schade aan de gevel is aanzienlijk. Vermoedelijk was het projectiel bestemd voor de woning naast de apotheek.

23 augustus 2020: Een handgranaat ontploft onder een wagen in de Godtsstraat in Borgerhout. De wagen is eigendom van de familie I. De familie is niet gekend in het drugsmilieu, een van de zonen werkt wel op een belangrijke containerterminal in de haven.

In de Godtsstraat in Borgerhout ontploft een granaat onder een geparkeerde wagen. © BFM

23 augustus 2020: Voor de deur van een pand in de buurt van begraafplaats Silsburg, in de Kerkhofweg in Deurne, ontploft een explosief, geen granaat. Wie het doelwit is, is onduidelijk.

22 augustus 2020: In het holst van de nacht wordt in de Beukenstraat in Borgerhout een kogel door de voordeur van de woning van de familie J. gejaagd. Enkele zonen staan bekend als grote spelers in het milieu. Een van hen raakte in 2012 betrokken bij het conflict rond de Borgerhoutse bende de Turtles die beschuldigd werd van de diefstal van 200 kilo coke.

30 juni 2020: Rond 4u ‘s nachts ontploft een handgranaat voor de deur van pannenkoekenhuisje Stacks in de Volkstraat op het Antwerpse Zuid. De zaak is eigendom van Abdoladim El H. die eerder al geviseerd was met een handgranaat voor zijn woning in de Deken De Winterstraat in Berchem.

16 juni 2020: Tegen de voordeur van Dansen Roels in de Boterlaarbaan in Deurne ontploft ’s morgens rond 4 uur een handgranaat. De feestzaal is eigendom van de familie B., voor hun woning ontplofte een week eerder ook een handgranaat.

In de Ten Eekhovelei in Deurne ontploft een handgranaat onder een geparkeerde Volkswagen Caddy. © BFM

10 juni 2020: In de Ten Eekhovelei in Deurne ontploft een handgranaat onder een geparkeerde Volkswagen Caddy. De auto raakt zwaar beschadigd. De auto is eigendom van de familie B. die banden heeft met het drugsmilieu. Een van de zonen werd in 2015 veroordeeld voor drugssmokkel, een kleinzoon van de bewoners werd dan weer geliquideerd in Rotterdam.

9 maart 2020: Bewoners van nieuwbouwappartementen op de Putsebaan, in het centrum van Zandvliet verwittigen ’s ochtends de politie nadat er ‘s nachts een ontploffing voordeed. Een garagepoort raakte beschadigd, er vielen geen gewonden. Het vermeende doelwit is actief in de haven van Antwerpen.

4 maart 2020: Een 38-jarige Nederlander krijgt een kogel in zijn bovenbeen in de Windmolenstraat in Hoboken. De man is gekend voor drugsfeiten, maar er wordt niet naar een afrekening in het milieu gekeken.

17 februari 2020: Er ontploffen twee handgranaten voor de gevel van een huis in de Van Geertenlaan, een rustige woonwijk in Kalmthout. Er vallen geen gewonden. Vermoedelijk hebben de daders zich van doelwit of woning vergist.

25 januari 2020: Er wordt een handgranaat gegooid naar een appartementsgebouw in de Victor De Langhestraat in Deurne. Er vallen geen slachtoffers, maar er is wel heel wat materiële schade. De aanslag was allicht gericht tegen Samir E.M., de tweelingbroer van een van de bekendste figuren uit de Antwerpse onderwereld.

19 december 2019: Op de Herentalsebaan, vlak tegenover de woning van Bart De Wever, vliegen vijf kogels door het raam van een appartement. De link met de andere twee schietpartijen die die ochtend plaatsvinden, is niet meteen duidelijk.

De kogelinslagen in het raam van de beschoten woning op de Herentalsebaan. © Patrick De Roo

19 december 2019: In het appartement van een ouder koppel aan de Dascottelei worden vijf kogelinslagen geteld. Dat de slachtoffers onschuldig zijn, staat vast. Saïd E.B., die ervan verdacht wordt een gestolen partij cocaïne mee te hebben verkocht, verblijft er wel geregeld.

19 december 2019: De bewoner van een appartement in de Van Steenlandstraat in Deurne merkt ‘s morgens dat zijn woning is beschoten. De bewoner zelf heeft niets met het drugsmilieu te maken, maar in het huis ernaast zijn bvba’s gevestigd van Saïd E.B., die wél aan het milieu gelinkt wordt. Allicht vergiste de schutter zich.

3 december 2019: In de Melkerijstraat, in het centrum van Wommelgem, ontploft rond 4.30 uur een granaat op de drempel van een appartementsgebouw. De glazen buitendeur wordt verbrijzeld en enkele geparkeerde wagens lopen ook schade op.

30 november 2019: Twee dagen na de kogelregen in de Ekerse Oudebaan lost een onbekende met een machinegeweer negen schoten op een autohandelaar aan de Oudebaan in Wilrijk. De broer van een van de zaakvoerders van de bvba achter de autohandel is een belangrijke verdachte in een groot dossier rond de diefstal van containers afkomstig uit Zuid-Amerika.

29 november 2019: Op een grasplein nabij een appartementsgebouw aan Leiebos in Merksem ontploffen twee granaten. Niemand raakt gewond. Net als de granaat in de Van Heystveltstraat een dag eerder kan ook dit incident gelinkt worden aan Gabriel C.

28 november 2019: Met een zwaar geweer wordt de gevel van een 74-jarige vrouw onder vuur genomen in de Oudebaan in Ekeren. Elf kogels doorboren het rolluik en de voordeur. De schade is groot, de dame blijft ongedeerd. Alles wijst erop dat de dader zich vergist heeft van woning.

Oudebaan Ekeren ©  koen fasseur

28 november 2019: In zijn telecomwinkel in de Karel Geertsstraat in Borgerhout wordt Mohamed B. in de buik geschoten. B. is de toekomstige schoonbroer van Gabriël ‘Lange Vingers’ C., doelwit van enkele eerdere aanslagen.

28 november 2019: In de ouderlijke woning van Gabriël ‘Lange Vingers’ C. in de Van Heystveltstraat in Deurne wordt een granaat gegooid. Het ontploffingstuig gaat niet af, het wordt door DOVO tot ontploffing gebracht op een veilige locatie.

21 september 2019: Voor de woning van de familie El H. in de Deken De Winterstraat in Berchem ontploft een handgranaat. Zeker een van de zonen van de familie werd in het verleden al voor drugsfeiten veroordeeld.

19 september 2019: Aan een flatgebouw in de wijk Rozemaai vinden stadsarbeiders een echte, onontplofte handgranaat. Het is niet duidelijk of de handgranaat bewust op de locatie gelegd werd of daar toevallig terecht kwam.

4 september 2019: Op het terrein van Commodity Centre, een bedrijf dat overslag van onder meer cacao en koffie doet, wordt een handgranaat aangetroffen. Enkele dagen later maakt het parket bekend dat werknemers in een loods in de haven 219 kilogram cocaïne gevonden hadden. De loods in kwestie werd gehuurd door overslagbedrijf Commodity Centre.

2 september 2019: De Guldensporenstraat wordt om 3.40 uur opgeschrikt door de ontploffing van een handgranaat. Vijf woningen en vijf auto’s raken beschadigd. Aanvankelijk lijkt de familie El H. opnieuw het doelwit maar die ontkent met klem. Er wordt naar de overkant van de straat gewezen, daar woont de familie S.A., eveneens bekend uit het drugsmilieu. Uit camerabeelden blijkt inderdaad dat de granaat richting de woning van de familie S.A. gegooid werd.

22 juli 2019: Twee granaten ontploffen in de bloembakken naast de voordeur van een woning in de Marsstraat in Berchem. Vermoedelijk viseerden de daders Nico Q., een havenarbeider die eerder op het adres woonde maar ondertussen verhuisd was.

Twee granaten ontploffen in de Marsstraat in Berchem. © BFM

19 juli 2019: Twee dagen na de eerste aanslag op de horecazaken in park Den Brandt is het opnieuw prijs. Ditmaal ontploft een handgranaat wel in het Grand Café. Vermoed wordt dat de aanslagen tegen de Shrimp Tempuragroep niet uit het drugsmilieu komen maar dat een financieel conflict aan de basis ligt.

17 juli 2019: In restaurant Murni in park Den Brandt wordt brand gesticht. In het Grand Café vinden de speurders een handgranaat die niet ontploft is.

15 juli 2019: Een handgranaat die gegooid wordt naar een shishabar in de August Van Landeghemstraat in Willebroek veroorzaakt veel schade. Het is de tweede keer in vijftien maanden tijd dat een handgranaat gegooid wordt naar de shishabar in het hartje van Willebroek.

24 juni 2019: Een geparkeerde Land Rover wordt in brand gestoken in het centrum van Zandvliet. De auto is eigendom van iemand die als bewakingsagent in de haven werkt.

23 mei 2019: Onbekenden lossen enkele schoten op een appartementsgebouw in de Floraliënlaan in Berchem. Het vermoedelijke doelwit, Eder L.R., wordt in juni 2020 veroordeeld tot vier jaar cel wegens cocaïnesmokkel via de haven.

Floraliënlaan in Berchem. © Jeroen Hanselaer

15 mei 2019: Er wordt voor de derde keer in anderhalve maand tijd brand gesticht bij een geparkeerde wagen van Karim Z. Dat gebeurt aan de Lappersbrug in Berchem.

19 maart 2019: In de Biekorfstraat in Antwerpen-Noord brandt een Mini Cooper uit na een explosie. Vermoedelijk werd opnieuw een handgranaat geworpen.

18 maart 2019: In de De Pretstraat in Antwerpen-Noord ontploft zondagnacht rond 4 uur een granaat onder een voertuig. Een tweede granaat gaat niet af, maar wordt door ontmijningsdienst DOVO in de loop van maandagmorgen tot ontploffing gebracht.

15 maart 2019: Er worden drie nepgranaten gevonden in de Rupelstraat, in de Damwijk in Antwerpen-Noord. De straat wordt een tijdlang afgesloten en DOVO komt ter plaatse. Opnieuw was de familie El H. het doelwit.

8 maart 2019: Twee handgranaten ontploffen in het midden van de nacht in de Dijlestraat in de wijk Dam. Verschillende auto’s en gevels raken beschadigd. De aanslag is vermoedelijk gericht tegen de familie E.M., die bekend is in het drugsmilieu.

6 maart 2019: Op één nacht worden drie auto’s op drie verschillende plaatsen in brand gestoken. In de Biekorfstraat naast Park Spoor Noord in Antwerpen-Noord staat een geparkeerde Volkswagen in lichterlaaie. Ook in de Rupelstraat, aan de andere kant van het park, bestrijdt de brandweer een autobrand bij een BMW. In de doodlopende Emiel Vanderveldestraat in Hoboken brandt een Renault Clio helemaal uit. Het was al snel duidelijk dat de drie autobranden aan het zware drugsmilieu te linken waren.

De brandweer had de handen vol op 6 maart. © BFM

19 februari 2019: De politie wordt kort na de middag gecontacteerd met de melding dat in de gevel van restaurant Extrablatt op de Grotesteenweg in Berchem twee kogelinslagen aangetroffen zijn. Vermoedelijk werden de schoten de nacht voordien afgevuurd. Doelwit van de aanslag lijkt Mohamed ‘Chef Mo’ T. te zijn. Chef Mo werd een jaar eerder zelf nog in zijn benen geschoten. Hij is officieel werknemer in het restaurant maar vertelt zelf aan al wie het wil horen dat hij de eigenaar van de zaak is.

17 januari 2019: In een appartement in de Van der Meydenstraat in Borgerhout wordt de bekende kickbokser Morad S. in zijn been geschoten. Vermoedelijk werd hij het slachtoffer van een ripdeal.

5 december 2018: Met een geknutseld explosief wordt de auto van Hanane El B. zwaar beschadigd in de De Gilmanstraat in Deurne. Ook enkele woningen in de straat lopen schade op. De speurders noemen Hanane maar ook haar broer Mohamed als slachtoffer. Zij zijn de nabestaanden van de eerder in Nederland geliquideerde Samir El B.

November 2018: Een geschil over een lading cocaïne leidt ertoe dat Nawil T. uit Wilrijk korte tijd vastgehouden wordt door een groep drugssmokkelaars. T. zou verantwoordelijk gehouden worden voor een mislukte uithaling op kaai 1742.

12 oktober 2018: De auto van Karim Abdoul Z. wordt in brand gestoken in de Marinisstraat in Borgerhout. De rol van Z. is onduidelijk.

4 oktober 2018: In een stuk uitgesneden tapijt in de koffer van een bijna brandende auto aan de Sloepenweg in Antwerpen wordt het lichaam van de Franse drugscrimineel Mourad ‘De Generaal’ Kharbouch aangetroffen. Een verdachte werd nog niet gevonden.

2 oktober 2018: de winkel van interieurarchitect Dennis T’J., op de Vlaamsekaai in Antwerpen, wordt met zwaar geschut onder vuur genomen, 25 kogels worden geteld. T’J. wijst zelf naar mensen uit het hooliganmilieu die hem naar eigen zeggen onterecht zouden verwijten geklikt te hebben bij de politie. De speurders situeren ook deze schietpartij echter in het drugsmilieu.

© Dirk Kerstens

7 september 2018: The Pastabar in de Abdijstraat op het Kiel wordt beschoten. De zaak wordt uitgebaat door de zus van bekend drugscrimineel Omar G.. Na de schietpartij laat burgemeester Bart De Wever (N-VA) het eethuis sluiten wegens een te groot veiligheidsrisico.

5 augustus 2018: Bij het verlaten van een exclusieve nachtclub in het Spaanse Marbella wordt Brahim A. beschoten, samen met een Rotterdamse zakenpartner. Ze komen weg met een schampschot. A. is de oudste van vier broers, naar verluidt verdiende hij miljoenen euro’s in de cocaïnesmokkel.

20 juli 2018: De BMW van havenarbeider Gianni M. wordt op klaarlichte dag in brand gestoken in de Voorjaarstraat in Wilrijk.

19 juli 2018: Op het terras van pitazaak Mevlana in de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen-Noord ontploft een handgranaat. Het terras, de gevel en de deur raken zwaar beschadigd, net als enkele auto’s in de straat. De eigenaars benadrukken niets met het drugsmilieu te maken te hebben maar in datzelfde milieu wordt de zaak gelinkt aan B.Y., een berucht crimineel.

3 juli 2018: Een handgranaat ontploft voor de woning van havenarbeider Magid D. in de Letterkundestraat in Wilrijk. In de straat raken enkele auto’s beschadigd.

21 juni 2018: De Audi A4 van Mohamed ‘Debana of De Bij’ A. wordt in brand gestoken in de Ledeganckstraat in Borgerhout. A. zou deel uitmaken van een groep cocaïnesmokkelaars maar hij ontkent zelf alle betrokkenheid bij het drugsmilieu.

© BFM

18 juni 2018: In de Abdijstraat op het Kiel wordt restaurant Mister Noodles van Moraad El K. beschoten. El K. is verdachte in een groot drugsdossier, eerder werd ook zijn auto in brand gestoken.

1 juni 2018: Voor het appartement van zijn vriendin in de Canadalaan in Sint-Job-In-’t-Goor wordt Mohamed H. in het bovenbeen geschoten. Hij zat in 2015 zelf in de cel als verdachte van een moord in het drugsmilieu en werd nadien in een anonieme brief aan de politie ook genoemd als actief in de drugshandel.

27 mei 2018: Gianni B. wordt ontvoerd. Eerder werd zijn woning aan de Turnhoutsebaan in Schilde beschoten en probeerden onbekenden zijn auto in brand te steken.

24 mei 2018: Op het Douaneplein in Stabroek wordt verschillende keren geschoten. Minstens een kogel belandt in de etalage van tegel- en keukenzaak Desano. De speurders duiden zaakvoerder Dave en zijn broer Stefan V.d.B. als de slachtoffers. Stefan werd tot vijf jaar cel veroordeeld in een groot drugsdossier.

7 mei 2018: De BMW X5 van Moraad El K. wordt in brand gestoken in de straat Sterrenregen in Hove. El K. is verdachte in een groot drugsdossier.

2 mei 2018: Uit een auto wordt verschillende keren op frituur The View geschoten, in de Frank Craeybeckxlaan in Deurne. De zaak is eigendom van Maati K., oud-portier, wiens naam opduikt in drugsdossiers. Medezaakvoerder is de vriendin van Abdelillah El M., alias Black, een veroordeelde drugscrimineel en hoofdverdachte in een nog lopend dossier.

10 april 2018: In shishabar Havana Lounge in de August Van Landeghemstraat in Willebroek wordt een granaat binnengegooid, gelukkig ’s nachts wanneer niemand aanwezig is. De zaak wordt gerund door de broers El M.. Een van hen is bekend uit het portiersmilieu en wordt ook aan het drugsmilieu gelinkt.

16 maart 2018: Twee handgranaten ontploffen in het midden van de nacht in de Van Heystveltstraat in Deurne. Verschillende auto’s en gevels raken beschadigd. Vermoedelijk doelwit Tarik B., een straddle-chauffeur, werd nadien veroordeeld tot 40 maanden cel voor zijn betrokkenheid bij drugssmokkel.

© BFM

24 februari 2018: Voor de ogen van cafégangers wordt geschoten op een huis van de familie T. in de Kattenberg in Borgerhout. Een van de familieleden is de bekende drugscrimineel Nasreddine ‘Nadori’ T., geassocieerd met de Turtlebende.

19 februari 2018: Op het kruispunt van de De Sevillastraat en de Knyffstraat in Deurne wordt een man in de buik geschoten. De 26-jarige Mohamed T. zal zich pas een paar uur later aanbieden in het ziekenhuis.

Begin februari 2018: In Antwerpen wordt een soort ‘dodenlijst’ verspreid met het opschrift “Dood aan informanten”. Onder meer de naam van Frank ‘De Tank’ V. en die van zijn vriendin staat erop.

© rr

9 januari 2018: Voor de ogen van zijn zoontje wordt Mohamed ‘Chef Mo’ T. neergeschoten in de Keizershoevestraat in Wilrijk. De 26-jarige man had - weliswaar anoniem - getuigd in een Pano-reportage over de drugsindustrie in Antwerpen.

3 januari 2018: De woning van Gianni B., op de Turnhoutsebaan in Schilde, wordt onder vuur genomen. De man duikt een tijdje onder.

29 december 2017: In Rotterdam wordt Deurnenaar Samir El B. doodgeschoten. El B. is eerder in Antwerpen veroordeeld voor de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen.

23 december 2017: In het Limburgse Lanklaar wordt voor de woning van El Houssain M. een granaat gevonden. Ook dit incident wordt aan het Antwerpse milieu gekoppeld.

22 december 2017: De woning van de moeder van Thierry C. in de Hertendreef in Kalmthout wordt beschoten en haar auto wordt in brand gestoken. Een vluchtauto wordt in Brasschaat uitgebrand teruggevonden.

© BFM

18 november 2017: Op de Boomsesteenweg in Wilrijk krijgt Bilal B. vijf kogels in zijn been. De man is gekend voor drugsfeiten.

27 oktober 2017: De BMW X5 van stradler-chauffeur Erik V.D.B. gaat in vlammen op in de Vordensteinstraat in Schoten. De man behoort tot de entourage van drugssmokkelaar Frank ‘De Tank’ V.

28 september 2017: De federale gerechtelijke politie maakt melding van een tweede aanslag op de voormalige woning van Frank De Tank in Sint-Job-in-’t-Goor. Opnieuw zou geschoten zijn en werd een molotovcocktail gebruikt.

21 september 2017: In het Nederlandse Spijkenisse wordt Stefaan Bogaerts uit Brasschaat, baas van een firma die in containers doet, met vijf kogels geliquideerd. Drie verdachten, leden van de criminele motorbende Caloh Wagoh, zitten in de cel op verdenking van de moord.

8 september 2017: Aan Fort II in Wommelgem wordt Antwerps drugscrimineel Ismail B. in elkaar geslagen door verschillende mannen. B. belandt in coma in het ziekenhuis.

20 augustus 2017: Onbekenden beschieten een woning in de Schijfstraat op het Kiel, in de schaduw van winkelcentrum Den Tir. De rol van doelwit Aminat P. is onduidelijk.

10 augustus 2017: De auto van Ridouane I. wordt onder vuur genomen in de Korte Zavelstraat in Antwerpen-Noord.

10 augustus 2017: Marsin Y, die een belangrijke job heeft een containerterminal van DP World, krijgt vijf kogels in zijn benen in de Braamstraat in Schoten. Als “waarschuwing”. In januari 2019 wordt de volledige clan Y. opgerold.

30 juli 2017: De auto van Dieder K. wordt in brand gestoken in Brasschaat. De man is gekend voor drugsfeiten.

15 juli 2017: In de Michel Willemslaan in Wilrijk wordt op de woning van een havenarbeider geschoten. Er wordt ook een auto van een buurman in brand gestoken. Een kogel belandt in de muur van de living.

8 juli 2017: Een woning wordt beschoten in de Berchemse Jozef Wautersstraat. Wat de rol is van slachtoffer Patrick V. is onduidelijk.

7 juli 2017: Een woning wordt beschoten in de Jaak Coveliersstraat in Merksem. Tot op heden tasten de speurders in het duister over wie het doelwit van de schietpartij is. In dezelfde straat en op een zeer gelijkend huisnummer staat wel een gekende drugscrimineel ingeschreven.

7 juni 2017: In de Koolstraat in Borgerhout belandt een kogel in de woning van de familie C.. Broers Mohamed en Boualem zijn bekenden in het milieu. Boualem zit een lange celstraf uit voor de moord op een andere drugscrimineel. Mohamed alias ‘De Algerijn’ wordt in 2020 het slachtoffer van een ontvoeringspoging.

21 mei 2017: De rijwoning van Mario D.B. in Berendrecht wordt beschoten. Bij de buren gaat de gezinswagen in vlammen op. Het gaat wellicht om een mislukte afrekening.

15 mei 2017: De woning van Gaya D.K., een havenarbeider, wordt onder vuur genomen in de straat Geestenspoor in Ekeren. Een vluchtauto wordt later uitgebrand teruggevonden in de buurt.

© Wim Hendrix

7 maart 2017: De auto van gewezen dokwerker en pokerspeler Jorn R. wordt onder vuur genomen op Linkeroever. R. wordt gezien als een handlanger van Frank ‘De Tank’ V.

28 februari 2017: Met zware wapens worden achttien kogels afgevuurd op het huis van de familie E.H. in de Rupelstraat in Borgerhout.

26 februari 2017: Het voormalige appartement van Frank ‘De Tank’ V. wordt beschoten op de Schotensteenweg in Sint-Job-in-’t-Goor. Er worden ook twee molotovcocktails gegooid. Twee Luikse criminelen worden uiteindelijk veroordeeld voor de aanslag.

25 februari 2017: Opnieuw wordt de woning van de familie E.H. in de Guldensporenstraat in Borgerhout beschoten.

© Wim Hendrix

1 januari 2017: De woning van Said E.B. op de hoek van de Lange Lobroekstraat met de Dijlestraat in de Damwijk wordt beschoten. Er wordt ook met een molotovcocktail gegooid. Een week later gebeurt hetzelfde. De auto van een invalide vrouw gaat in vlammen op.

18 december 2016: Een woning in de Guldensporenstraat in Borgerhout wordt vanuit een voorbijrijdende auto beschoten en er wordt ook een molotovcocktail gegooid. Die belandt onder een geparkeerde auto. De geviseerde woning is die van Mohamed E.H., een cocaïnesmokkelaar en de rechterhand van Abdelkader ‘De Jood’ Bouker.

30 november 2016: In Nederlands Putte wordt de woning van havenarbeider Thierry C. beschoten. Hij wordt gezien als de man die Frank ‘De Tank’ V. in de haven introduceerde. Later wordt ook de woning van zijn moeder nog onder vuur genomen, en het wafelkraam van zijn vriendin in brand gestoken.

November 2016: Gangsters ontvoeren het jongere broertje van drugstrafikant Othman El B. uit fitnesszaak Basic Fit op de Slachthuislaan. Vijf weken later komt El Magico veilig terug thuis in Borgerhout. Een groep Franse gangsters werd in maart 2020 veroordeeld voor de ontvoering.

Juli 2016: Antwerps drugscrimineel Abdelkader ‘De Jood’ Bouker, die in Schelle woont, wordt ontvoerd en is sindsdien spoorloos. Bouker werd naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk gehouden voor de onderschepping van een cocaïnetransport van 300 kilogram. Hij zat in die zaak ook een tijdje in de gevangenis. Een groep Franse gangsters werd in maart 2020 veroordeeld voor de ontvoering.

30 juli 2015: De woning van Jimmy H., een verdachte in een groot drugsdossier, wordt in totaal negen keer beschoten in Schoten. De ex-havenarbeider was eerder bedreigd door een andere bekende drugscrimineel.

dvd, sare, jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer