Burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de studio van VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de studio van VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Bart De Wever vreest escalatie: “Eens er doden vallen, beginnen er meer doden te vallen”

Het schietincident van maandagavond in het Antwerpse district Merksem waarbij een 11-jarig kind is omgekomen, kadert allicht binnen het drugsmilieu. Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gezegd in VTM NIEUWS. Hij vreest bovendien nog meer geweld. “Nederland leerde al: als er doden vallen, dan vallen er daarna nog meer doden.”

53 reacties

  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Het heeft weinig zin om naar huidige of vroegere burgemeesters met de vinger te wijzen. Het probleem is even groot in Rotterdam en Hamburg.
  • Andy Van Daare

    1 jaar geleden
    Mr V.Quickenborne en Brussel leren hier juist niets uit, binnen 2 weken is dit overgewaaid en alles blijft hetzelfde, straffen zijn te laag en onder de 18j ben je zo weer vrij op kousenvoeten, dat weten drugbarons zeer goed, allemaal dankzij lakse ministers en wetten. Afspraak bij de nieuwe verkiezingen!
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    België is een staat met wellicht de grootste kost per inwoner ter wereld aan 'beleid'. Met 7 regeringen die elkaar tegenwerken, massa's ambtenaren en de bijkomende sinterklaas- en pamperpolitiek, is de conclusie dat de hardwerkende Belg er ... de dupe van is. Dit eenmaal omdat sommige ego's enkel eigenbelang voor ogen hebben en zichzelf voorbereiden op nog een beter internationaal 'postje'. Op kap van hun eigen bevolking. Fraai is anders!
  • Bart Van der Stappen

    1 jaar geleden
    Dit zal nog vele erger worden. Wat gebeurt er anders in een WAR ! Of dit nu tegen terrorisme, Putin of drugs is in een war vallen onschuldige slachtoffers. Beter geen war voeren. Elke scheet de burger laat wordt belast en getraceerd elke beweging gemonitort. En toch komen criminelen meerdere malen schieten op hetzelfde huis. En niemand stelt zich de vraag waar al die camera's enz voor dienen ? Moeten die criminelen het met een postkaart eerst aankondigen voor ze gepakt worden ?
  • Jo Nijs

    1 jaar geleden
    Wat een gedoe is dat allemaal ?Al die families zijn gekend bij het gerecht en politie. Ze weten waar ze wonen op welke adressen. MAar wat gebeurt er ? niks. Schaduwt die toch, tapt die hun telefoons af en pak ze op. Kan het nog gemakkelijker eigenlijk ?