In Café Cambrinus in Halle is ingebroken

Inbrakenplaag in horeca-zaken in het  centrum van Halle

Enkele horecazaken in het centrum van Halle hebben afgelopen weekend inbrekers over de vloer gehad. De buit bestond onder andere uit kledij, schoenen, chips en drank. Er werden wel twee verdachten opgepakt, maar toch is er nog ingebroken.

Het centrum van Halle heeft tijdens het voorbije weekend opnieuw inbrekers over de vloer gekregen. Vooral horecazaken werden geviseerd. Dat was onder meer het geval in café Cambrinus langs de Bergensesteenweg. "Zondagavond ben ik nog langs geweest en toen was er niks abnormaals te zien", zegt uitbater Jonathan, "maar toen ik maandagochtend arriveerde zag ik dat het raam van de toegangsdeur stuk was. De buit bleef beperkt tot enkele wafels, energiedrank en een paar zakjes chips. Voor mij gaat het om puur vandalisme. 

Voor de uitbater is het doven van de straatverlichting de oorzaak. "Behalve op vrijdag en zaterdag is het hier pikdonker vanaf 23 uur", vertelt Jonathan. "De mensen durven niet meer buiten komen. Het heeft een sfeer van onveiligheid gecreëerd".  

Twee verdachten opgepakt

Afgelopen weekend werden er nochtans twee verdachten opgepakt. "De politie kon twee mannen op heterdaad betrappen", vertelt Martine, die café Bistro uitbaat. "Zij gooiden een steen door het raam van de toegangsdeur. De twee daders hadden de kassa al leeggemaakt en namen schoenen, kledij en identiteitspapieren mee", voegt Martine er nog aan toe.  De politiezone Zennevallei zegt dat de daders een dagvaarding hebben gekregen en voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Ze zijn na verhoor wel vrijgelaten.  De Verenigde Handelaars van Halle roepen intussen op tot meer waakzaamheid. Ze vragen de politie en het stadsbestuur ook om meer controles.  "Ik heb onmiddellijk met de politie contact opgenomen om zeer veelvuldig en zeer regelmatig te patrouilleren in de binnenstad", zegt burgemeester Marc Snoeck van Halle.  "De twee verdachten die afgelopen weekend zijn opgepakt zijn mogelijk gelinkt aan eerdere inbraken. Dat wordt nog onderzocht", voegt de burgemeester er nog aan toe.

Meest gelezen