Een offensief in Zaporizja kan ervoor zorgen dat de Krimbrug opnieuw de enige toegangsweg naar de Krim wordt voor de Russen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een offensief in Zaporizja kan ervoor zorgen dat de Krimbrug opnieuw de enige toegangsweg naar de Krim wordt voor de Russen. © Reuters/AFP

ANALYSE. Wat als Oekraïne kiest voor het foute offensief?

Oekraïne zou een nieuw offensief voorbereiden in Zaporizja. Een verlies daar zou een gigantische klap zijn voor de Russen, want ze zouden er hun rechtstreekse doorgang naar de Krim mee kunnen verliezen. En toch zou het zomaar kunnen dat Rusland zich gewoon terugtrekt, zonder slag of stoot. Is Zaporizja wel de juiste keuze? Oekraïne moet beseffen dat het zich serieus in de voet kan schieten als het kiest voor een fout offensief.

22 reacties

  • Georges Pelgrims

    1 jaar geleden
    Ik ben maar een leek maar ik denk ook dat oekrainie zich moet wagen aan een offensief op den Donbas hopelijk schieten ze niet in eigen voeten de oekrainers. Het beste is nog altijd het einde van die verschrikkelijke oorlog zo denk ik als leek.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Het probleem is nog steeds dat er geen zwaardere wapens worden geleverd met een groter afstands bereik , terwijl Rusland toch met die kamikaze drones zit van Iran . Wat is dan het probleem , ze kunnen toch ook kamikaze drones leveren aan Oekraïne .
  • Ronny Broeckx

    1 jaar geleden
    Oekraine krijgt zoveel hulp van de buitenlandse inlichtingen dat het goed weet wat het moet doen . Iedere Russische soldaat word in het oog gehouden en aan hen doorgegeven . In dat opzicht zal Oekraine ook beslissen in samenspraak met die andere machten over hoe en wanneer ze een offensief inzetten . De Russen sturen een hoop soldaten en als die sneuvelen sturen ze gewoon andere . Pas daarna gaan die kijken wat er aan de hand is .
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Geen probleem de melkkoeien zullen het wel betalen je weet wel de EU burgers die die de sancties ondergaan en mogen betalen omdat de EU gretig geld zou kunnen rondstrooien maar voor ons niks trek Uw plan.
  • gust van langenhove

    1 jaar geleden
    Als de oorlog voorbij is zal Europa werk en geld nodig hebben om Oekraine terug op te bouwen , ze zullen veel vluchtelingen kunnen gebruiken , om te bouwen .