Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en premier Alexander De Croo (Open VLD).
Volledig scherm
PREMIUM
Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en premier Alexander De Croo (Open VLD). © BELGA

Geen zekerheden en vooral nog veel werk, “maar Engie kan morgen beginnen aan studie”

De kogel is door de kerk: na maanden onderhandelen heeft de federale regering eindelijk een akkoord met Engie over het 10 jaar langer openhouden van Doel 4 en Tihange 3. Toch is de deal nog niet volledig rond. Er moet de komende maanden nog heel wat uitgeklaard worden. Het prijskaartje, om te beginnen.

52 reacties

  • Jan Desmet

    1 jaar geleden
    Ik vrees, te duur, te onduidelijk. Dan zijn windmolenkes nog pakken beter :-)
  • Eddy Willems

    1 jaar geleden
    Zou het kunnen dat die nu écht fier zijn door een princiepsakkoord af te sluiten waarvan ze de prijs nog niet kennen? Ik kan echt niet geloven dat ze zo achterlijk zijn. Moest dat toch zo zijn dan moet de federale regering onmiddellijk ontbonden worden!
  • Erik Bervoets

    1 jaar geleden
    Volgens mij hebben Verstraeten en De Croo hun zitje in de bestuursraad van Engie al verzekerd. Wel weer op de kap van de bevolking.
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Alexander De Croo bouwt zijn "beleid" op een zandige bodem. Bij een eerstvolgende storm waait het als een kaartenhuisje in elkaar. Ondertussen wacht ons een serieuze factuur. En mispak u niet : wat hij aan de ene kant met gulle hand "schenkt", steelt hij langs allerhande belastingen van u terug.
  • Hugo Wils

    1 jaar geleden
    Het gaat hem over een Heads of Terms overeenkomst die per definitie niet bindend is.Het staat trouwens ook zo in het persbericht op de website van Engie!