© BFM

Botsing op E34 in Beerse leidt tot waar inferno: één dode en snelweg urenlang volledig afgesloten

Op de E34 in Lille is maandagnacht een dode gevallen bij een zwaar ongeval waarbij een personenwagen is ingereden op een rijdende vrachtwagen. Het ongeval leidde tot een ware vuurzee en een zware ravage, waardoor de E34 in beide richtingen urenlang was afgesloten.

joro

Omstreeks 00.45 uur reed een personenwagen in op een rijdende vrachtwagen die geladen was met onderdelen voor vrachtwagens. Dat gebeurde ter hoogte van het af- en oprittencomplex van Beerse in rijrichting Antwerpen.

De personenwagen raakte knel onder de vrachtwagen. Toen de vrachtwagen op de pechstrook stopte was er brand ontstaan achteraan de trailer. Het vuur laaide in korte tijd zo hevig op dat niemand nog in de buurt van de wagen kon komen. De chauffeur van de vrachtwagen kon zijn trekker nog afkoppelen en een eind vooruit rijden.

©  bfm

Hevige explosies

De auto en de trailer stonden volledig in brand bij aankomst van de brandweerploegen. Tientallen hevige explosies en knallen waren ver in de omgeving te horen.

De brandweer moest de vlammenzee voorzichtig aanpakken. Verschillende tankwagens van brandweerposten uit de buurt werden opgeroepen om voldoende bluswater te hebben. Voor de bestuurder van de personenwagen kwam alle hulp te laat.

De snelweg werd in beide rijrichtingen afgesloten om de hulpdiensten hun werk veilig te laten doen. Dat leidde volgens het Vlaams Verkeerscentrum tot wachttijden tot meer dan een uur.

Even werd er ook gevreesd dat de brand voor schade aan het wegdek had gezorgd, maar dat blijkt uiteindelijk niet het geval. Omstreeks 7 uur was de E34 weer vrij in beide richtingen, al blijft vooral richting Antwerpen de hinder nog groot. Over langere afstand is het nog steeds aangeraden om vanuit Nederland via Breda in plaats van via Eindhoven naar Antwerpen te rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

©  bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen