© Victoriano Moreno

“Blijf dit weekend met auto weg uit de stad”

De stad Antwerpen en automobilistenverenigingen als Touring roepen bezoekers op om vandaag en morgen niet met de auto naar Antwerpen te komen. De combinatie van de Ronde Van Vlaanderen, paasuittocht en koopzondag dreigt voor een zwaar verkeersinfarct te zorgen.

Joris van der Aa

Het neerstrijken van het wielercircus van de Ronde Van Vlaanderen zal het hele weekend lang voor moeilijkheden in het verkeer zorgen. Zaterdag testen 7000 wielertoeristen de Ronde, waardoor een aantal straten in de binnenstad afgesloten zullen blijven. “De Scheldekaaien zullen zaterdag volledig afgesloten zijn voor alle verkeer, tussen 6.30 uur en 9.30 uur”, aldus Dirk Delechambre, de woordvoerder van de Stad Antwerpen.

“De Waaslandtunnel zal afgesloten zijn tussen 5.30 uur en 10.30 uur. Op zondag zullen de Scheldekaaien al vanaf middernacht verkeersvrij gemaakt worden, omdat de startzone van de wedstrijd op de kaaien ligt. Tot 15 uur zullen de kaaien afgesloten blijven. De Waaslandtunnel zal op zondag afgesloten zijn tussen 8.30 uur en 11.30 uur.”

Korting op trein

Het Antwerpse stadsbestuur vraagt zowel de wielerliefhebbers als de bezoekers van de koopzondag om de auto zoveel mogelijk thuis te laten. De NMBS biedt voor dit weekend een speciaal ticket aan 50 procent korting. Vanuit het Centraal Station kunnen bezoeker te voet of met de tram op hun bestemming geraken.

“We verwachten dat het zeer druk zal worden in Antwerpen”, zegt ook Danny Smagghe van automobilistenbond. “Kom met de fiets of het openbaar vervoer. Wie toch met de auto zou komen, moet zich parkeren aan de park & rides rond Antwerpen. Gelukkig heeft Antwerpen al een aantal van die parkings aan de rand van de stad. Vanaf de park & ride-parkings kun je vlot met de tram naar het centrum van de stad.”

Het Vlaams verkeerscentrum volgt de situatie op de voet. Bekijk hier de realtime camerabeelden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER