Vuurzee en explosies bij dodelijk ongeval op E34 in Beerse

Op de E34 in Lille is maandagnacht een dode gevallen bij een zwaar ongeval waarbij een personenwagen is ingereden op een rijdende vrachtwagen. Het ongeval veroorzaakte een vuurzee, waardoor de E34 dinsdagochtend urenlang in beide richtingen was afgesloten. De rijbaan is inmiddels opnieuw vrijgemaakt.

Omstreeks 0.45 uur reed een personenwagen in op een rijdende vrachtwagen die geladen was met onderdelen voor vrachtwagens. Dat gebeurde ter hoogte van het af- en oprittencomplex van Beerse in rijrichting Antwerpen.

De personenwagen raakte gekneld onder de vrachtwagen. Toen de vrachtwagen op de pechstrook stopte, was er brand ontstaan achteraan de trailer. In korte tijd laaide het vuur zo hevig op dat niemand nog in de buurt van de wagen kon komen. De chauffeur van de vrachtwagen kon zijn trekker nog afkoppelen en een eind vooruit rijden.

Hevige explosies

De auto en de trailer stonden volledig in brand bij aankomst van de brandweerploegen. Tientallen explosies en knallen waren ver in de omgeving te horen. De brandweer zette verschillende tankwagens van brandweerposten uit de buurt in om voldoende bluswater te hebben. Voor de bestuurder van de personenwagen kwam alle hulp te laat.

Het Vlaams Verkeerscentrum heeft gemeld dat de rijbaan in beide richtingen is vrijgemaakt.(red)