Recordhoeveelheid drugs onderschept in Antwerpse haven: 110 ton cocaïne in 2022

UPDATEIn de havens van Antwerpen en Rotterdam is vorig jaar een onvoorstelbaar grote hoeveelheid cocaïne onderschept. In totaal werd door de Nederlandse en Belgische douanediensten ruim 160 ton (oftewel 160.000 kilo) coke in beslag genomen, waarvan verreweg het meest (110 ton) in Antwerpen. Dat maakte de Belgische douane vandaag bekend tijdens een persconferentie.

51 reacties

  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Hoe komt het dat Heroïne bijna weg is en dat Cocaïne enkel erger wordt ? Omdat er in Afghanistan de grootste opium en Heroïne producent amper nog Drugs kon uitvoeren of produceren ! Dus pak de Landen die Coca Planten telen aan en Leg hen economische sanctie's op of Deel geen Visa meer uit aan die landen zolang ze hun Coca teelt niet verbieden ! Geen Coca Teelt Geen Cocaïne als Drug !? Geen Drug Geen Gebruikers ! Maar ja dan vinden ze synthetische Drugs uit ? De mens gebruikt al Millenia drugs ?
  • nancy dejonge

    1 jaar geleden
    in plaats van de douane-beambten op de baan te sturen voor controle van de enkele diesel-fraudeurs (die totaal geen gevaar beteken voor de maatschappij ! !) zouden ze die douaniers beter in de haven laten controleren om de drugs-criminelen (! ! ! ) te pakken ! Dat zou goed besteed geld zijn !
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Omgedraaide wereld. Je moet niet fier zijn op het beslagleggen van hoeveelheden maar je zou pas fier kunnen zijn indien hier minder cocaïne kon worden geleverd.
  • eric loyens

    1 jaar geleden
    Toen de wever burgemeester werd was zijn eerste uitspraak binnen 1 jaar kuis ik die drugdealers op .nu 9jaar later staat hij te janken dat maar weeral andere het moeten opkuisen ,hij vergeet dat hij alles in handen heeft om het op te lossen .het havenbedrijf kan de reders die het hier binnen brengen beboeten omdat zij de waar niet kontroleren voor ze aan boord gaat miljarden aan boetes kunnen hier geint worden maar das natuurlijk tegen de wever zijn gedachtengoed
  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Een peulschil van de hoeveelheid die echt binnenkomt in de haven, een lachertje.