Buurtbewoners leggen bloemen neer aan woning in Merksem: “De politiek moet nu met antwoorden komen”

Aan de woning in de Nieuwdreef in Merksem waar maandag een 11-jarig meisje stierf als gevolg van een kogelinslag, heeft een buurtbewoner dinsdagochtend bloemen neergelegd. “Ik doe dit om mijn medeleven en verdriet met de familie het slachtoffer uit te drukken”, vertelt Tanguy (31).

jtp, joro

“Ik kende de familie niet persoonlijk, maar ik woon in de buurt. Heel veel Merksemnaren zijn geschokt omdat een onschuldig kind betrokken is geraakt”, zegt Tanguy (31), die liever niet herkenbaar in beeld gebracht wordt. “Ik wilde gewoon deze bloemen leggen om mijn medeleven en verdriet met de familie het slachtoffer uit te drukken. Dit is een signaal dat het genoeg is geweest. Het is niet de eerste aanslag in de buurt. De mensen hebben er echt genoeg van, dit is verschrikkelijk.”

Tanguy roept de politiek op om met antwoorden te komen. “Burgemeester Bart De Wever moet nu dringend rond de tafel gaan zitten met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en justitieminister Vincent Van Quickenborne. Schouder aan schouder moeten ze aan daadkrachtige oplossingen werken om het drugsgeweld in te dijken”, aldus de bezorgde buurtbewoner. “Zelf heb ik geen pasklaar antwoord voor wat er moet gebeuren, het is nu aan de politiek om aan de slag te gaan.”

Ook de rechtstreekse buren van de getroffen familie legde dinsdagmorgen een boeket bloemen neer. “Wij willen niet reageren uit respect voor de familie. Onze gedachten zijn nu vooral bij hen.”

©  Jan Van der Perre

©  Jan Van der Perre

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen