Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Kabeljauw met botersaus en kappertjes

Birte Govarts
4 min read

Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen het verschil maken om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Voeding speelt hierin een belangrijke rol: gezond eten geeft je een fitter gevoel, en samen lekker eten zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Laat je de komende weken inspireren door HelloFresh om vast te houden aan je goede voornemens én volop te genieten van de avondmaaltijd! 

Duurzaamheid is een actueel onderwerp en veel Vlamingen willen er hun steentje aan bijdragen. Toch kan het lastig zijn om handvaten te vinden voor een duurzamer leven. Zo blijkt uit onderzoek van HelloFresh dat meer dan twee op de drie Vlamingen (67%) het belangrijk vinden om meer inzicht te krijgen in de uitstoot van recepten, om zo het heft in eigen handen te kunnen nemen en zelf duurzamere keuzes te maken. Dit Klimaatbewust-recept helpt je hap voor hap je ecologische voetafdruk verkleinen, terwijl je nog steeds ten volle geniet van je avondeten. 

Benodigdheden voor twee personen

• 500 g vastkokende aardappelen
• 150 g sperziebonen
• 1 teentje knoflook
• 2 kabeljauwfilets
• 1 preistengel
• 1 kleine rode ui
• 10 g verse bladpeterselie
• 20 g kappertjes
• 500 ml groentebouillon
• 3 el roomboter
• 2 tl wittewijnazijn
• 2 el bloem
• 1 el olijfolie
• 1 el extra vierge olijfolie
• 2 tl mosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  2. Meng de aardappelen in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de rode ui 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 – 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.
  3. Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige rode ui en breng op smaak met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.
  5. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw. Bak de kappertjes 2 – 3 minuten op hoog vuur en wacht tot de roomboter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten roomboter met kappertjes over de kabeljauw.
  6. Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groenten over de borden met kabeljauw. Serveer met de geroosterde aardappelen.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…