Buurman getuigt hoe hij 11-jarig meisje nog probeerde te reanimeren: "Ze was bebloed en buiten bewustzijn"

"Toen ik binnenging bij de buren zag ik het meisje op de grond liggen. Ze zat onder het bloed en was buiten bewustzijn", getuigt Frank Pypaert, de buurman van het 11-jarig meisje dat gisteren omkwam bij een schietincident in Merksem. Samen met andere buren heeft hij haar nog proberen te reanimeren, maar alle hulp kwam spijtig genoeg te laat. Pypaert begrijpt niet waarom het incident plaatsvond. "Wij hebben altijd goede contacten gehad met de buren, het is een modelgezin."

“Ik was een boek aan het lezen toen ik plots drie schoten hoorde", vertelt Pypaert. "Mijn dochter stond net op het punt om te vertrekken naar de dansles, maar ik heb haar en mijn vrouw onmiddellijk gevraagd om een veilige plek op te zoeken. Daarna ben ik zelf op m'n pantoffels naar buiten gegaan om te zien wat er gebeurd was."

"De buurman stond op straat met twee dochters: ze waren in paniek en aan het wenen. Ik ben bij de buren binnengegaan en zag de jongste dochter liggen. Ze zat onder het bloed en was buiten bewustzijn. Samen met een andere buur heb ik nog geprobeerd het meisje te reanimeren tot de hulpdiensten arriveerden." 

De hulpdiensten waren volgens Pypaert snel ter plaatse, maar helaas is het kind later op de avond in het ziekenhuis aan de gevolgen van haar verwondingen overleden.

BEKIJK - De getuigenis van buurman Frank Pypaert:

Videospeler inladen...

"Modelgezin"

Pypaert kent de familie van het meisje goed en begrijpt niet waarom zij bij de schietpartij geviseerd werden. "We hebben een goed contact met de buren. De vader en moeder zijn hier enkele jaren geleden komen wonen met vijf kinderen - vier dochters en een zoon - en we hebben altijd een goede babbel met hen." Ondertussen zouden nog drie kinderen in het huis wonen. "De zoon hebben we al enkele jaren niet meer gezien en de oudste dochter is vorig jaar verhuisd." 

De buurman omschrijft het gezin als een "modelgezin". "Ik lees de kranten en weet dat er in Antwerpen en zelfs in Merksem al incidenten waren, maar in onze straat hebben we zoiets nog nooit meegemaakt." Hij heeft ook nooit het gevoel gehad dat zijn buren illegale activiteiten uitoefenden. "Als er bezoek kwam, was dat altijd familiegerelateerd. Je verwacht dit dan ook niet, dit is geen prettig gevoel." 

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) zei gisteren in "Terzake" dat het meisje zou verwond zijn geraakt toen door de beschieting een microgolfoven ontploft zou zijn in de woning, maar dat klopt volgens Pypaert niet: "Totaal niet", zegt hij stellig.

Meest gelezen