Hier moet je dit weekend oppassen voor verdwijnende parkeerplaatsen

© fvv

Wie dit weekend zijn of haar auto parkeert in Gent let best goed op. In 77 Gentse straten verandert er dit weekend de rijrichting door het nieuwe circulatieplan. Het kan dat u om 15 uur nog correct geparkeerd staat, maar om 16 uur al niet meer.

Bert Staes

De uitrol van het veelbesproken circulatieplan begint zaterdagavond om 22 uur in Gent. Vier teams met arbeiders passen straat per straat aan, tot zondagnacht. Maandagochtend om 6 uur moeten de verkeersborden in 77 Gentse straten aangepast zijn.

Maar ook voor de inwoners en bezoekers van Gent wordt het een bijzonder weekend. Omdat de rijrichting verandert in zoveel straten is het dit weekend en maandag uitkijken waar u uw auto achterlaat en hoe. "Het kan dat u het ene moment correct geparkeerd staat en een uur nadien niet meer", schrijft het Mobiliteitsbedrijf.

"Het kan dat u ’s avonds reglementair parkeert en dat ’s ochtends de rijrichting is omgekeerd. Het kan dat u het ene moment aan twee kanten mag parkeren en het volgende maar aan één kant."

Boetes

Een verwarrend weekend dus voor parkeerders. "Hou zelf ook de situatie in uw straat goed in de gaten en verwittig uw buren wanneer u merkt dat de wissel is gebeurd", raadt het Mobiliteitsbedrijf aan. "Als u uw wagen verplaatst, parkeer dan zo dat u de doorstroming niet hindert: hou er rekening mee dat niet iedereen tegelijk zijn wagen zal verzetten. Zorg dat de hulpdiensten steeds door kunnen."

De Gentse politie zal de nodige tolerantie aan de dag leggen dit weekend, zeker voor parkeren. "Als u vóór de wijziging had geparkeerd en na de wijziging blijkt dat u niet langer reglementair geparkeerd te staan, dan kunt u daar uiteraard niets aan doen. U zult daar dan ook geen boete voor ontvangen", zegt het Mobiliteitsbedrijf.

De beste raad: als het kan, of zeker als uw wagen meerdere dagen zal blijven staan, parkeer dan dit weekend in een straat zonder wijzigingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen